Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

αναβάθμιση της γραμμής R-22 Ακτίου-Βόνιτσας για τα φωτοβολταικά ζητά ο Κ.Καραγκούνης

αναβάθμιση της γραμμής R-22 Ακτίου-Βόνιτσας για τα φωτοβολταικά ζητά ο Κ.Καραγκούνης

 Έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις εγκρίσεων μικρών φωτοβολταικών σταθμών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ακτίου Βονίτσης. Προκειμένου να διευκολυνθούν αυτές οι επενδύσεις που έχουν κοστίσει χρήματα και αρκετό χρόνο στους αγρότες επιβάλλεται να εγκριθεί άμεσα από τη ΔΕΗ η σύνδεσή τους με το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας, αναφέρει σε ερώτησή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης. Έγκριση βέβαια που προϋποθέτει την ενίσχυση και αναβάθμιση της γραμμής R-22 Ακτίου-Βόνιτσας, επισημαίνει .

Η ενέργεια αυτή κρίνεται αναγκαία ώστε να τονωθεί και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και βεβαίως να ενισχυθούν σύμφωνα με το Ν. 3851/2010 οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες σε τέτοιου είδους επενδύσεις σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 Ερωτάται λοιπόν από τον κ.Καραγκούνη η Υπουργός τι προτίθεται να κάνει ώστε να βελτιώσει τη γραμμή R-22 Ακτίου-Βόνιτσας ένα ζήτημα που αφορά τους αγρότες της περιοχής ειδικά σήμερα που αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.