Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Αναβρασμός αλλα καμία επίσημη αντίδραση για την εφορία

Αναβρασμός αλλα καμία επίσημη αντίδραση για την εφορία
«Δεν θεωρούμε ότι το κλείσιμο των εφοριών δίνει λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ότι αποτελεί τη λύση για την έξοδο της από την κρίση» υποστηρίζουν εργαζόμενοι στην ΔΟΥ Αγρινίου, μετά την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί εσχάτως για την αναστολή λειτουργίας ή τη συγχώνευση 200 εφοριών, εκ των οποίων αυτές που λειτουργούν σε Αγρίνιο,Ναύπακτο και Βόνιτσα.
Και ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας ήδη προετοιμάζονται αντιδράσεις απο Βουλευτές, Περιφέρειες,δήμους και φορείς, στην Αιτωλοακαρνανία προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμμία επίσημη αντίδραση για το ενδεχόμενο όλος ο Νομός να βρεθεί με μία μόνο ΔΟΥ, αυτή του Μεσολογγίου.
Μόνη φωνή διαμαρτυρίας προς το παρόν οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούν τους βουλευτές του νομού ,τον αντιπεριφερειάρχη Β.Αντωνόπουλο και τους δημάρχους  να κινητοποιηθούν ώστε να παραμείνουν οι δύο εφορίες, σε Αγρίνιο και Ναύπακτο.
“Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη για την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών,όμως αυτές θα πρέπει να λαμβάνονται με σωστό προγραμματισμό αφού και η προηγούμενη κατάργηση των ΔΟΥ Θέρμου και Αστακού προκάλεσε μεγάλα προβληματα στη ΔΟΥ Αγρινίου,αν θυμηθούμε την ταλαιπωρία και τις ουρές που σχηματίστηκαν στην πληρωμή της εκλογικής αποζημίωσης ή στην κατάθεση πινακίδων!Φανταστείτε λοπόν τι θα συμβεί αν καταργηθούν οι ΔΟΥ Αγρινίου και Ναυπάκτου και  αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δήμοι Αγρινίου, Θέρμου και Αστακού καλύπτουν τουλάχιστον το μισό του νομού”  υποστηρίζεται από τον  σύλλογο εργαζομένων.
Ενδεικτικοί λόγοι πάντως που κάνουν απαγορευτική κάθε σκέψη κατάργησης της ΔΟΥ Αγρινίου έχουν αναπτυχθεί από τον δήμαρχο Αγρινίου Π.Μοσχολιό σε επιστολή τους στους αρμοδίους όταν το ζήτημα ανακινήθηκε αρχικά πέρυσι. Συγκεκριμένα :

1. Ο Δήμος Αγρινίου είναι ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, συγκεντρώνει το 50% περίπου των κατοίκων του, και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει πληθυσμό 96.321 κατοίκους, ενώ το Μεσολόγγι 35.431 κατοίκους.
2. Ο Δήμος Αγρινίου είναι το γεωγραφικό κέντρο του Νομού. Πιθανή έδρα μιας ενιαίας Δ.Ο.Υ. στο Μεσολόγγι, από το οποίο πολλές περιοχές του Νομού απέχουν πλέον των 100 χιλιομέτρων, θα είχε σαν συνέπεια μετακινήσεις πολύ μεγαλύτερου αριθμού πολιτών και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, γεγονός που όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη, αλλά έχει σημαντικό κόστος για την τοπική και εθνική οικονομία.
3. Ο Δήμος Αγρινίου είναι το εμπορικό και οικονομικό κέντρο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, σε σύνολο 18.443 επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου, περισσότερες από 9.000 δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αγρινίου.
4. Στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου υποβάλλονται 40.000 δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, οι πράξεις έναρξης υπερβαίνουν τις 800, διακοπής τις 900, μεταβολών δραστηριότητας τις 4.500, απόδοσης Α.Φ.Μ. τις 2.500 και μεταγραφών τις 1.000 ετησίως.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.