Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Αναγκαίο έργο για την Τριχωνίδα

imagesΠιο κοντά έρχεται η ολοκλήρωση ενός έργου κρίσιμου για την Τριχωνίδα τόσο από περιβαλλοντικής απόψεως όσο και από πλευράς ποιότητας ζωής των κατοίκων, την οποία θα αναβαθμίσει.  

Χθες Παρασκευή 11 Οκτωβρίου κατά τη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου  καθορίστηκαν οι όροι δημοπρασίας και ορίστηκε η επιτροπή  διαγωνισμού για την ολοκλήρωση των αποχετευτικών έργων λυμάτων παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας.

Τα συγκεκριμένα έργα αποχετευτικού δικτύου ,συνολικού μήκους 21.850 m, θα γίνουν στη νότια Τριχωνίδα και συγκεκριμένα  στους οικισμούς Ζευγαρακίου, Παπαδάτων, Ματαράγκας, Γραμματικού, Γαβαλούς και Αγ. Ανδρέα και στη Βόρεια Τριχωνίδα στους οικισμούς Κάτω Τραγάνας και Παραβόλας. Σκοπός φυσικά εκτός των άλλων  να θωρακίσουν περιβαλλοντικά τη λίμνη.

Το κόστος των συμπληρωματικών έργων είναι προϋπολογισμού 10.968.000,00 €. χρηματοδοτούμενο από το Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΠΕΡΑΑ. με φορέα κατασκευής το Δήμο Αγρινίου Η δημοπρασία θα διενεργηθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.