Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ανακοίνωση του "Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Κοκκινοσκουφίτσα"

Ανακοίνωση του "Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Κοκκινοσκουφίτσα"

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Κοκκινοσκουφίτσα» ξεκινάει τη λειτουργία του από αυτό τον Σεπτέμβρη. Είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς προβληματισμών-αναζητήσεων, προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός μόνιμου χώρου συνάντησης, όπου ο καθένας απαλλαγμένος από ιδεολογικά θέσφατα και αυθεντίες, να μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του ελευθεριακές ρωγμές.

Είναι χώρος αυτοδιαχειριζόμενος και το πολιτικό του στίγμα κινείται στο πλαίσιο της αντιεραρχίας, της αμεσοδημοκρατίας και της ρητής αυτοθέσμισης. Είναι η βάση, για να συνδέσουμε τον λόγο μας, τις επαφές και τις δράσεις μας και ο τρόπος, για την ανάδυση του ελεύθερου και δημιουργικού ατόμου. Για μας το άτομο αναδεικνύεται το επίκεντρο της συλλογικότητας. Η ανάθεση διαγράφεται και αντικαθίσταται από την ανάληψη προσωπικών ευθυνών, πρωτοβουλιών και δράσεων, έτσι ώστε η συνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις να είναι υπόθεση αίσθησης-συνείδησης του καθένα. Το εγχείρημα έχει τεθεί στη βάση της ελεύθερης συνδιαμόρφωσης και συνδημιουργίας από τον καθένα, με τη συμμετοχή του στην Ανοικτή Γενική Συνέλευση που γίνεται κάθε Δευτέρα και στην Ανοικτή Οργανωτική Ομάδα που γίνεται κάθε μήνα.

Στον κοινωνικό χώρο «Κοκκινοσκουφίτσα» λειτουργούν (ή θα λειτουργήσουν) αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο / μπαρ / χώρος συναυλιών, αίθουσα υπολογιστών για την ελεύθερη πρόσβαση στο internet και τη διενέργεια μαθημάτων, αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη / αναγνωστήριο, ομάδα προβολών, συνεργατική τροφίμων, ελεύθερα και διαδραστικά μαθήματα ελληνικών, φιλοσοφίας, αγγλικών, θεάτρου, σκηνογραφίας, μουσικής, λειτουργία κοινωνικού ραδιοφώνου.
Όλες αυτές οι λειτουργίες υπάρχουν χάρη στο ενδιαφέρον των ανθρώπων που μέχρι τώρα συμμετέχουμε, και είναι αφενός αντιεμπορευματικές, με την έννοια πως οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή αποσκοπεί αποκλειστικά στη συντήρηση και ανάπτυξη του χώρου και των δραστηριοτήτων του, και αφετέρου αντιιεραρχικές, καθώς όλα τα άτομα συμμετέχουν και συναποφασίζουν ισότιμα, χωρίς αρχηγούς, αναθέσεις και αντιπροσωπεύσεις. Η γενική συνέλευση του χώρου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, είναι ανοιχτή (τόσο σε άτομα όσο και σε νέες ιδέες και πρωτοβουλίες δραστηριοτήτων) και διαχειριστική (αποφασίζει για την εσωτερική λειτουργία και τις εκδηλώσεις του χώρου). Δεν είναι ούτε θέλει να γίνει πολιτική ομάδα.
Με πρόταγμα το «Ελεύθερο-Δημόσιο-Κοινωνικό» αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στα ζητήματα Πόλης-Κοινωνίας-Φύσης, ως γέφυρα συνάντησης με τα Κινήματα εκείνα που δημιουργούν μέσα στο δημόσιο χώρο περάσματα ελευθερίας.

Ο προσανατολισμός όλων όσων συμμετέχουν με οποιανδήποτε τρόπο καθώς και η διαδραστική επικοινωνία με ανάλογα εγχειρήματα και κινήσεις είναι ο δρόμος του ανοίγματος στην κοινωνία, για την αντίσταση στην αυθαιρεσία της κυριαρχίας, για την ελεύθερη έκφραση, για την ανάκτηση της καθημερινής μας ζωής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


15/10 ΣΙΝΕ-ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ “Η επέλαση των βαρβάρων” του Ντενις Αρκαν
16/10
PARASOUND PRODUCTIONS Βραδιά ποίησης και ποιητικού αυτοσχεδιασμού
19/10 ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΛΥΣΙΜΑΧΙΑ: Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΠΡΟΒΟΛΕΣ

21/10 Εγκαίνια Έκθεσης
Υπερρεαλιστικής Ζωγραφικής
της Ελευθερίας Κουτρουμάνου
Ηχητικό Περιβάλλον
Ατμοσφαιρικής Μουσικής :
d.j. Sissy Stardust
(H έκθεση θα παραμείνει στο χώρο για ένα μήνα)
22/10
ΣΙΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ “Οι ζωές των άλλων” του Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ
23/10
[Ρόδες / ex-Active Member]
+ d.j. Crystal Zero [dub]
+ Antinomia [hip hop]
Multi media visual art:
Void Otpical Art Laboratory
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣΧΟΛΗ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΕΝΑΡΞΗ 21.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
SISSY STARDUST D.J. NIKITAS LEANDROS HIGHPNO CRYSTAL ZERO [from Void Network] TRITOSTEP ALEXUNDER SAOS [from Natural High family] +Freestyle intro set by NIKITAS KLINT + DRUM ‘N BASS WARM UP EXPLOSIONS by D.J. MAGNUS from United Kingdom
All festival multi media visual art from Void Optical Art Laboratory and Global Eye[London Void Network]

29/10 ΣΙΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ” Παράδεισος στη δύση” του Κώστα Γαβρά

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.