Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

“Ανασα” για το Αστικό ΚΤΕΛ τα δρομολόγια για το Νοσοκομείο

“Ανασα” για το Αστικό ΚΤΕΛ τα δρομολόγια για το Νοσοκομείο

ASTIKO-300x225Το δρομολόγιο από και προς το νέο νοσοκομείο έσωσαν τα οικονομικά του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου. Για το δρομολόγιο αυτό επικυρώνονται ημερησίως 350 με 400 εισιτήρια

Το δρομολόγιο από και προς το νέο νοσοκομείο έσωσαν κυριολεκτικά τα οικονομικά του Αστικού ΚΤΕΛ. Ημερησίως, από τα δρομολόγια αυτά, εισπράττουν το αντίτιμο των 80 λεπτών από 350 με 400 εισιτήρια. Από σήμερα μάλιστα οι ιθύνοντες του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου αποφάσισαν να εμπλουτίσουν τα δρομολόγια αυτά.

Από τις 6:30 το πρωί και μέχρι τις 9:30 κάθε μισή ώρα έχει προγραμματιστεί δρομολόγιο. Η εξέλιξη αυτή με τις εισπράξεις των δρομολογίων από και προς το νέο νοσοκομείο αποτέλεσε σωσίβια λέμβο για το Αστικό ΚΤΕΛ. Τα δρομολόγια αυτά ευδοκίμησαν και θα ευδοκιμούν είναι το χαμηλό κόστος του εισιτηρίου (0,80 λεπτά). Ο κ. Κατσακιώρης ξεκαθαρίζει πως χάρη στην προσωπική παρέμβαση του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Θύμιου Ράπτη και του δημάρχου κ. Παύλου Μοσχολιού, το εισιτήριο είναι 0,80 λεπτά και όχι 1,10 ευρώ. Το αστικό ΚΤΕΛ μέχρι και πριν το καλοκαίρι σχεδίαζε εναγωνιωδώς τις ενέργειές του και τα δρομολόγιά του για τον μήνα Σεπτέμβριο, αλλά και το χειμώνα ολόκληρο, καθώς οι εισπράξεις από τα δρομολόγια προς τα χωριά που ήταν μία από τις κύριες πηγές εσόδων έχουν υποστεί σημαντικότατη «καθίζηση».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Κων/νος Κατσακιώρης, λίγους μήνες πριν αν ένας πολίτης που μετακινούνταν με το αστικό λεωφορείο πραγματοποιούσε πέντε διαδρομές από και προς το χωριό του, πλέον το πιθανότερο είναι να μην κάνει καμία.

Σε καθοδική πορεία είναι τα οικονομικά του Αστικού ΚΤΕΛ, σχετικά με τα μαθηματικά δρομολόγια. Τα σχολικά δρομολόγια είναι πληρωμένα έως τις 31/01/2013. Για τους υπόλοιπους πέντε μήνες της σχολικής περιόδου, τα χρήματα που χρωστάνε στο Αστικό ΚΤΕΛ αγγίζουν τις 350.000 ευρώ. Η διαφοροποίηση φέτος, πέραν της οικονομικής ανάκαμψης με τα δρομολόγια από και προς το νέο νοσοκομείο, είναι ότι φέτος τα σχολικά δρομολόγια τα αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πέρσι μετακινούνταν 2.800 παιδάκια, ενώ αντίστοιχος αριθμός αναμένεται πως θα μετακινείται και φέτος από την Τετάρτη 11/09 που θα είναι η πρώτη ημέρα έναρξης των σχολείων, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 09/09/2013 θα ξεκινήσουν και τα χειμερινά δρομολόγια.

Το αρνητικό στοιχείο του γεγονότος ότι αναλαμβάνει η περιφέρεια το δρομολόγιο είναι ότι οι εκεί ιθύνοντες που θα κληθούν να επικυρώσουν με την υπογραφή τους την έγκριση των σχολικών δρομολογίων δεν γνωρίζουν ποια είναι η απόσταση που μπορεί να έχει ένα σχολείο από την πόλη λ.χ. το 4ο Λύκειο (Πολυκλαδικό) από το Αγρίνιο ή το 5ο Λύκειο ή το 2ο Λύκειο, κάτι που ίσως καθυστερεί και τις αποφάσεις. Πέραν όμως αυτών που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τα οικονομικά του αστικού ΚΤΕΛ και δείχνουν ότι η οικονομική σωτηρία του ΚΤΕΛ περιήλθε σε σημαντικό βαθμό από τα νέα δρομολόγια στο νέο νοσοκομείο, ο κ. Κατσακιώρης δηλώνει: «Τα mini bus» είναι λεωφορεία, είναι αστική συγκοινωνία και αστική γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι περνάνε από κεντρικά σημεία και εξυπηρετούν τον μεγάλο όγκο του κόσμου, των επιβατών. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι πρέπει τα λεωφορεία να περνούν έξω από το σπίτι του καθενός».

Κων/νος Χονδρός

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ- www.sinidisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.