Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ανδρέας Παπαδόπουλος: «Να επανέλθουμε στις αξίες της Ευρώπης» (video)

Ανδρέας Παπαδόπουλος: «Να επανέλθουμε στις αξίες της Ευρώπης» (video)

Γρ. Ψαριανός: «Δεν αποκλείω ούτε τον Γ. Παπανδρέου»

DSCN1112

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, παραχώρησε νωρίτερα συνέντευξη σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος κα Νίκη Φούντα και κ. Γρηγόρη Ψαριανό στο Αγρίνιο.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στα γραφεία του κόμματος και την προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Παύλος Θεοδωρίδης,

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Ευρώπης και μια κομβική απόφαση για το τι Ευρώπη θέλουν οι λαοί της.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου πάντως ανέλαβε ο Γρηγόρης Ψαριανός αναφερόμενος σε περιπτώσεις πόλεων όπου πρέπει να εκλεγούν «εξαιρετικοί δήμαρχοι, όπως ο Καμίνης στην Αθήνα και ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη» κάνοντας ειδική μνεία για τις ευρωεκλογές. Τόνισε, δε, ότι « και στις ευρωεκλογές, πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο ώστε να εκλεγούν οι καλύτεροι, εκείνοι που θα στηρίζουν και θα ενισχύουν την Ελληνική παρουσία στην Ευρώπη στα πλαίσια μιας αληθινά ενωμένης Ευρώπης ώστε να μην επικρατήσουν οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν τη διάλυσή της».

Μάλιστα ο κ. Ψαριανός επέμεινε πολύ πως το ζητούμενο είναι να συνεργαστούν ή και να ενωθούν οι κεντροαριστρές δυνάμεις που άλλες βρίσκονται εγκλωβισμένες στο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όλες μαζί μπορούν να συγκροτήσουν ένα πλειοψηφικό ρεύμα της κεντροαριστεράς».

Η κα Φούντα, τόνισε ότι είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες τη σημασία μιας αξιόλογης εκπροσώπησης στην Ευρώπη λέγοντας ότι η αποχή ή η ψήφος σε ευρωσκεπτικιστές μπορεί να φέρει τρομακτικά αποτελέσματα καλώντας μάλιστα να ζητήσουν οι Έλληνες ακόμα πιο πολύ Ευρώπη.«Πρέπει να απεθνικοποιήσουμε τις θέσεις μας σε πολλά πράγματα και να επιδιώξουμε μια Ομοσπονδία, σαν τις ΗΠΑ της Ευρώπης, που όμως θα έχει χώρο για τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε χώρας.

Επανερχόμενος ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις αρχικές της αξίες που τείνει να χάσει», συμπλήρωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, συμφωνώντας με τον κ. Ψαριανό στη διαπίστωση ότι η αποχή δεν είναι λύση και «ότι τα προβλήματα δεν τα έλυσαν ποτέ οι απόντες».

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Ψαριανός δεν απέκλεισε συμμετοχή στην ένωση του χώρου της κεντροαριστεράς ακόμα και του Γιώργου Παπανδρέου: «Δεν θα απέκλεια τον Γιώργο Παπανδρέου. Πρέπει όμως πρώτα να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να ανοίξουμε ουσιαστικά μια τέτοια συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.

Απαντώντας σε ερώτηση, τέλος,  ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος σχολίασε «ότι ένα καλό αποτέλεσμα για τη ΔΗΜΑΡ θα βοηθήσει στην ένωση του αριστερού χώρου και θα βοηθήσει τη ΔΗΜ.ΑΡ να παίξει καθοριστικό ρόλο στο χώρο, χωρίς να αποκλείει κανείς μας πρόσωπα ή ιδέες».

DSCN1117

DSCN1102

DSCN1105

DSCN1108

DSCN1113

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.