Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Αντιδράσεις στο Θέρμο για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου

Αντιδράσεις στο Θέρμο για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου

         Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στο Θέρμο για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου και την παραπέρα συρρίκνωση  του Δήμου από υπηρεσίες και υποδομές. Έτσι, μετά  την κατάργηση των βασικών υπηρεσιών και υποδομών του Θέρμου, όπως είναι η ΔΟΥ, ο ΟΤΕ,  η ΔΕΗ, το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η συγχώνευση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου με το Μεσολόγγι και η μεταφορά της έδρας του στο Μεσολόγγι, το κλείσιμο των Δημοτικών σφαγείων, άλλο ένα πλήγμα προστέθηκε  με το Ειρηνοδικείο, το οποίο καταργείται και συγχωνεύεται με το Αγρίνιο, με την με αριθμό 89119/16-10-2012 απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το θέμα συζήτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 23/11/2012,αφού το θέμα έθεσε προ ημηρεσίας διατάξεως ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Κώστας Μαραγιάννης  που επισήμανε την παραπέρα  υποβάθμιση του Θέρμου και της περιοχής και την αποδυνάμωση του ίδιου του «Καλλικρατικού» Δήμου Θέρμου, ο οποίος υποτίθεται ότι θα ενισχυόταν με υπηρεσίες και υποδομές και βλέπουμε σήμερα να γίνεται το αντίθετο. Καταργούν το Ειρηνοδικείο Θέρμου που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο, ο Δήμος πληρώνει το νερό και έχει δεσμευτεί ότι θα πληρώνει και το ρεύμα και συνεπώς η λειτουργία του δεν έχει κανένα λειτουργικό κόστος για το κράτος. Πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα στην Τοπική οικονομία και την κίνηση στην περιοχή τόνισε, αφού κάθε Τρίτη το Θέρμο γέμιζε κόσμο, ενώ, απίστευτη θα είναι η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας που θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Αγρίνιο για τις υποθέσεις τους και τις δίκες τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε να ενεργήσει προς την κατεύθυνση ακύρωσης της απόφασης κατάργησης  του Ειρηνοδικείου με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, μετά από πρόταση του κ. Σπύρου Κωνσταντάρα. Παράλληλα, εξουσιοδότησε το Δήμαρχο να έρθει σε επαφή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για την ακύρωση της απόφασης  κατάργησης.

Τέλος, αποφασίστηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα καθοριστεί την επόμενη βδομάδα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.