Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Απεργιακός κλοιός την Πέμπτη και στο Αγρίνιο

apergiaΑπεργιακός κλοιός προγραμματίζεται για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και στο Αγρίνιο . Αυξάνονται οι φορείς που συμμετέχουν στη νέα 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η Γ.Σ.Ε.Ε.
Στο Αγρίνιο προγραμματίζονται τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Πλατεία Ειρήνης στις 11.00 πμ. καλούν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και πολλά Σωματεία. Το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο οργανώνουν συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου κλείνει τα καταστήματα από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης και δίνει ραντεβού στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου στις 8:30 το πρωί.
Ειδικότερα, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και μια σειρά Φορέων και Σωματείων καλούν στην απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης στις 11πμ. Μετά τη συγκέντρωση αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τα μπλόκα των Αγροτών και θα επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης. Τονίζουν πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ συνεχίζει την καταστροφική εφαρμογή του 3ου μνημονίου, δηλαδή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας της ανεργίας ,της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Eπόμενο θύμα η κοινωνική ασφάλιση η οποία δέχεται το τελειωτικό χτύπημα. Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για το δημόσιο αναδιανεμητικό και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης,αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα και νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «ο Ερμής» ζητά «να αποσυρθεί εδώ και τώρα το σχέδιο έκτρωμα για την κοινωνική ασφάλιση» καλώντας όλους στην απεργία στις 4 Φλεβάρη 2016 και δίνοντας ραντεβού στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου στις 8:30 το πρωί. Κλείνει τα καταστήματα από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης.
Η Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού να συμβάλουν για την επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη και να δώσουν μαζικό αγωνιστικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Μεσολόγγι στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία και στη Ναύπακτο 10:30 π.μ. στην πλατεία Κεφαλόβρυσου. «Με τον αγώνα μας και την ταξική μας ενότητα μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς συγκυβέρνησης- Ε.Ε.- κεφαλαίου.Να πιέσουμε να μην έλθει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή», αναφέρει.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η Γ.Σ.Ε.Ε για την ερχόμενη Πέμπτη 04-02-2016.
«Διεκδικούμε την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό που οδηγεί στην αποδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας, δημιουργώντας ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση, εξοντώνοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες», αναφέρει καλώντας παράλληλα τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στην κινητοποίηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.