Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Απουσίες στο σχολείο:Πώς θα αντιμετωπίσετε την πρώτη «κοπάνα» του παιδιού σας;

Απουσίες στο σχολείο:Πώς θα αντιμετωπίσετε την πρώτη «κοπάνα» του παιδιού σας;

Attendance SheetΠώς θα αντιμετωπίσετε την πρώτη «κοπάνα» του παιδιού σας; Γιατί το παιδί σας επέλεξε να μην πάει στο μάθημα; Τι θα κάνετε για να μάθετε πού πήγε το παιδί σας την ώρα που υποτίθεται πως βρισκόταν στο σχολείο;

Αρχικά, χαλαρώστε!

Σε καμία περίπτωση, μην αντιδράσετε άσχημα και μην σκεφτείτε να του βάλετε τις φωνές. Αν το κάνετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μην σας εμπιστευτεί το παιδί σας και να επαναλάβει την απουσία του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ηρεμία και η λογική πρέπει να κυριαρχήσουν. Πείτε στο παιδί σας πως δεν σας ενοχλεί η πράξη του αλλά προτιμάτε να πηγαίνει στο μάθημά του καθώς εκεί μαθαίνει αρκετά πράγματα, τα οποία θα του χρησιμεύσουν μελλοντικά και ρωτήστε το με τρόπο χαλαρό για τους λόγους που το οδήγησαν στην κοπάνα.

Ίσως να αντέδρασε σε κάποια συμπεριφορά σας , ίσως να μην είχε διαβάσει καλά, ίσως δεν ένιωθε ξεκούραστο, ίσως ήθελε να αποφύγει ένα διαγώνισμα, ίσως να μην ήθελε να συναντήσει κάποιο συμμαθητή του. Τα αίτια μπορεί να είναι ποικίλα. Η κοπάνα όμως δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αν όμως οι απουσίες γίνονται σε συστηματική βάση, μιλήστε και με τον καθηγητή και με το παιδί σας. Αν το παιδί αρνείται να δώσει ειλικρινή απάντηση, ενδιαφερθείτε χωρίς όμως να το φέρεται σε δύσκολη κατάσταση. Οι καθηγητές του θα ξέρουν ή θα έχουν αντιληφθεί κάτι, κάποια περίεργη συμπεριφορά του παιδιού σας εν ώρα μαθήματος.

Το παιδί πρέπει να νιώθει ασφαλές και ελεύθερο για να μπορεί να σας μεταφέρει τις σκέψεις του.

http://www.post4life.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.