Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας

Αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας

Ποσό 200.000 ευρώ για την αντικατάσταση κατεστραμμένων ιστών ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε κατά την συνεδρίαση της, το πρωί της Παρασκευής, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου. Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση καλωδίων που έχουν υποστεί φθορές στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των εθνικών οδών.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή συζήτησε και ενέκρινε την διεξαγωγή διαγωνισμών για την τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης σε δυο επικίνδυνες διασταυρώσεις, μια στην περιοχή Δεμενίκων στην Πάτρα (διασταύρωση Δημοκρατίας – Ειρήνης και Φιλίας) και μια δεύτερη στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο σημείο προς το Βούναργο. «Προσπαθούμε, στο μέτρο των οικονομικών μας δυνατοτήτων να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια και να απαντήσουμε σε προβλήματα χρόνων. Έχουμε, έτσι κι αλλιώς, ένα προβληματικό εθνικό οδικό δίκτυο και οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν σταθερά στην άρση της επικινδυνότητας του», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας πήρε δυο ακόμη αποφάσεις. Πρώτον, ενέκρινε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου αποπεράτωσης της οδού Παραπόταμος – Διάσελα, ύψους 400.000 ευρώ και, δεύτερον, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων και καθαρισμός τάφρων-τεχνικών στην εθνική οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας- όρια Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και Άγιο Νικόλαο- Άκτιο», προϋπολογισμού, επίσης, 400.000 ευρώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.