Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Άπραγα γύρισαν από την Πάτρα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Άπραγα γύρισαν από την Πάτρα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Άπραγα γύρισαν στην Αιτωλοακαρνανία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέβησαν στην Πάτρα για να παρακολουθήσουν τηνπεριφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος που θα λάμβανε χώρα και παρουσία αρκετών υφυπουργών.

Η συνδιάσκεψη ακυρώθηκε καθώς  στους δρόμους πέριξ του ξενοδοχείου έγιναν επεισόδια μιας και ιδιοκτήτες ταξί (που σήμερα προέβησαν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για την απελευθέρωση του επαγγέλματος) επιχείρησαν να το προσεγγίσουν.  

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας για να κρατήσουν μακριά τους ιδιοκτήτες ταξί, έκαναν χρήση χημικών και ακολούθησε πετροπόλεμος . Τελικώς απομάκρυναν τους αυτοκινητιστές από το χώρο του ξενοδοχείου ωστόσο η Συνδιάσκεψη ,που αναμένονταν με ενδιαφέρον, ματαιώθηκε.

Γενικώς δεν “το πάει’ το ΠΑΣΟΚ η τρέχουσα συγκυρία καθώς και στην Αιτωλοακαρνανία δεν έλαβε χώρα τελικώς η αναμενόμενη επίσκεψη του Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη. Παράλληλα απ΄όσο μαθαίνουμε οι μουρμούρες στο εσωτερικό της νομαρχιακής οργάνωσης όχι μόνο δεν έχουν σιγήσει αλλά έχουν ενταθεί αναφορικά με τη (μη) λειτουργία της Οργάνωσης.

H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

“διάλογος σε συνθήκες πολιορκίας και σε σκηνικό όξυνσης δεν γίνεται”

Η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την σημερινή κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί και την κατάσταση που δημιουργήθηκε γύρω από το ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο», έλαβε την απόφαση αναβολής της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, που ήδη είχαν φθάσει στην Πάτρα, προσκάλεσαν τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί να προσέλθουν αφενός σε συνάντηση και αφετέρου να καταθέσουν τις απόψεις τους από το βήμα της Συνδιάσκεψης.

Αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό και ο αποκλεισμός του ξενοδοχείου συνεχίστηκε, με ότι αυτό συνεπάγεται…

 Όμως, διάλογος σε συνθήκες πολιορκίας και σε σκηνικό όξυνσης δεν γίνεται.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέραν της αναβολής θα προσέφερε πεδίο σε όσους λίγους επιχειρούν, μέσα από προπηλακισμούς και καταστάσεις που δεν συνάδουν με τις αρχές της παράταξης μας, να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Σεβόμαστε τον αγώνα οποιασδήποτε επαγγελματικής τάξης και κοινωνικής ομάδας και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τα λαϊκά συμφέροντα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να συμμεριστούμε συμπεριφορές που ακυρώνουν τον διάλογο και προτάσσουν την βία, διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι απαρνιόμαστε την δημοκρατική μας ταυτότητα.

 Αποφασίσαμε, λοιπόν, να αναβάλουμε την σημερινή διαδικασία και να πούμε με αυτό τον τρόπο όχι στην όξυνση, όχι στο σκηνικό σύγκρουσης που κάποιοι λίγοι είχαν ετοιμάσει.

 Περιφερειακή Επιτροπή

ΠΑΣΟΚ Δυτικής Ελλάδος

(Η φωτό από το thebest.gr)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.