Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Απόκριες στο Αγρίνιο:Τσικνοπέμπτη, τελευταίο ΣΚ, κανένα ποτάκι και τέλος

apokriesagrinioΑπό τα πιο φτωχές ήταν οι φετινές απόκριες στο Αγρίνιο. Βυθισμένες αρκετά στις έγνοιες της επικαιρότητας, οι απόκριες του 2016 βρήκαν την πόλη μας χωρίς τα αποκριάτικα πάρτυ και χορούς των προηγούμενων ετών. Ιστορικά σωματεία όπως η ΓΕΑ ή ο Ορφέας επέλεξαν φέτος να μην κάνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις , λαμβάνοντας τον σφιγμό της υποτονικής διάθεσης και προβληματισμού των ημερών.

Το μεγάλο ξέσπασμα ήταν αρχικά την Τσικνοπέμπτη, με το υπαίθριο ψήσιμο  τα τελευταία 4-5 χρόνια, ως  έθιμο πατρινόφερτο για να είμαστε ειλικρινείς, που φαίνεται ότι ταίριαξε με την γαστρονομική-κρεατική ιδιοσυγκρασία του τόπου μας και το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, όπου τα πάρτυ σε μαγαζιά και σε σπίτια σε πολύ ελάχιστες περιπτώσεις είχαν την τιμητική τους.

Δεν συζητάμε καν βέβαια για αναβίωση καρναβαλιού η παρέλασης, που είχε γίνει τελευταία φορά στον Άγιο Κωνσταντίνο, όταν ήταν ακόμα κοινότητα. Αποτελεί πολυτέλεια πλέον, πόσο μάλλον όταν δεν έχει προστιθέμενη αξία στο φαντασιακό για να καθιερωθεί στην καρναβαλική συνείδηση μεταξύ των άλλων ελληνικών πόλεων.

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. v.kont

    Σε όλη την Ελλάδα κάτι γίνεται όχι όμως στο Αγρίνιο.Αναρωτιέστε γιατί;Υπάρχει ερμηνεία;Φυσικά και υπάρχει.Δεν θα ονομάσω τι γιατί δεν θέλω αντιπαράθεση.Δεν υπάρχει λόγος.Η πόλις πεθαίνει Όλοι το ξέρετε αλλά κανείς δεν μιλά.Εγώ θα σας φυγω .Εσείς που μένετε προβληματισθείτε.

  2. antikeimenikos

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΤΣΤΟΥ!! ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ 666!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.