Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Πως αποτίμησε το εκλογικό αποτέλεσμα ο συνδυασμός Μοσχολιού

Πως αποτίμησε το εκλογικό αποτέλεσμα ο συνδυασμός Μοσχολιού
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Η ώρα του πρώτου απολογισμού του εκλογικού αποτελέσματος έφθασε σήμερα για το συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού . Μεγάλος αριθμός υποψηφίων συναντήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης σε μια συζήτηση εφ’ ‘ολης της ύλης που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα. Η αποτίμηση της προεκλογικής πορείας, του κακού εκλογικού αποτέλεσματος αλλά και το τι μέλει γενέσθαι απασχόλησαν τους παριστάμενους με τον Π.Μοσχολιό να κάνει την πρωτολογία, να αναλαμβάνει την ευθύνη του αποτελέσματος και δεκάδες μέλη του συνδυασμού να παίρνουν το λόγο.
Στη συνάντηση ειπώθηκαν πολλά , υπήρξε αυτοκριτική ωστόσο κυρίαρχο χαρακτηριστικό ήταν η διάχυτη άποψη πως μεγάλη ευθύνη για την ήττα είχε η πολωτική τακτική του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τραπεζιώτη και ο “πόλεμος” που ο συνδυασμός-κατα την άποψη των μελών του- δέχθηκε από διάφορα κέντρα . «Ο υποψήφιος της Αριστεράς επέλεξε τη λάσπη, την πόλωση  και να ασκήσει προσωπικήεναντίον μου  και όχι πολιτική κριτική», ειπώθηκε περίπου από τον Π.Μοσχολιό . «Δεν έταξα τίποτα σε κανέναν, δεν υπηρέτησα κανένα σύστημα, ήμουν απέναντι σε συμφέροντα και σε κέντρα εξουσίας της πόλης» υποστήριξε ο Π.Μοσχολιός ενώ για τον Γ. Παπαναστασίου είπε πως «έδειξε προς τα έξω την εικόνα του καλού παιδιού, ενώ ο συνδυασμός τους δεν είχε θέσεις και πρόγραμμα». Παράλληλα έγιναν αναφορές στη στάση πρόσωπων που «ενώ τιμήθηκαν από την πόλη και την παράταξη», όπως ειπώθηκε, ήταν απέναντι από το συνδυασμό Μοσχολιού αναδεικνύοντας ουσιαστικά κάτι  που αποτελεί κοινό μυστικό στο Αγρίνιο.
Στις ομιλίες των στελεχών του συνδυασμού έγινε λόγος για τα λάθη της παράταξης , υπήρξε κριτική και  έγιναν  διάφορες αναγνώσεις του αποτελέσματος. Μέλη του συνδυασμού για παράδειγμα έκαναν αναφορές σε αλαζονικές συμπεριφορές κάποιων συμβούλων, για το ότι άλλοι δεν έδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την εκλογική αναμέτρηση και επαναπαυτήκαν ενώ λόγος έγινε και για τους Ρομά υποστηρίζοντας πως «σε μας χρέωσαν την εικόνα στην πόλη αλλά άλλους στήριξαν οι Ρομά».    
Ωστόσο οι περισσότεροι επικέντρωσαν στη στάση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του Δ. Τραπεζιώτη, κάποιο έκαναν λόγο ακόμη και για “στημένο παιχνίδι”. “Την δεύτερη Κυριακή δεν έγιναν εκλογές αλλά απλώς πρόσθεση των ποσοστών Παπαναστασίου-Τραπεζιώτη”, υποστήριξε ο Π.Μοσχολιός για να καταδείξει την στρατηγική παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως ο απερχόμενος δήμαρχος αποδέχθηκε πως “δεν έγιναν όλα τέλεια κατά τη διάρκεια της οκταετίας”.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πολλά μέλη του συνδυασμού γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα ενθαρυντικό για το μέλλον του. Εμφανίστηκαν αποφασισμένα και με τη θέληση ο συνδυασμός να προχωρήσει συντεταγμένα αφενός για να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση και αφετέρου για να “υπερασπιστεί το έργο” του απερχόμενου δημάρχου Αγρινίου ενώ το επόμενο διάστημα θα οργανωθεί σε επιμέρους ζητήματα η παράταξη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

14 Σχόλια

 1. nektask

  Κάποτε πρέπει να ειπωθούν και ονοματεπώνυμα. όσων στήριχτηκαν από αυτή την παράταξη και στα δύσκολα την πουλησαν. Οσο ψηλά και βρέθηκαν, ειτε δήμαρχοι ειτε…αντιδήμαρχοι.

 2. αλεξης αλεξιου

  Δηλαδή δεν φταίει η ανυπαρξία του Μοσχολιού και το οτι είχε καταντήσει μαγαζάκι ο δήμος σε κάποιους που ηταν μια ζωή στο μέλι,άλλα σας φταίνε οι άλλοι.καθηστε τώρα για πόλλα χρονιά εκτός.

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ. Ο ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΥΨΙΣΤΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΤΣΙΤΣΙΜΕΛΗΣ(ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ) ΒΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ…

 4. θανασης

  ΑΛΗΘΕΙΑ! ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΦΤΑΙΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ?
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ?
  ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ,ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΝΑΤΕ 50ΕΥΡΑ, ΠΟΣΟΙ ΔΙΚΉ ΣΑΣ ΔΕ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ?
  ΚΡΙΜΑ, ΑΝ ΕΤΣΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ.
  ΑΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΙ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ?
  ΔΕ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΚΟΣ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟΣ.
  Ο ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ, ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
  ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΑΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΗΣΟΥΝ.
  ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 5. Chris

  Τραγικοί…. τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ
  (όπως φταίει και για την καταστροφή της χώρας και τα μνημόνια!)

 6. Μαίρη Τ.

  Συμφωνώ απόλυτα με το Θανάση! Και κάποιοι δημοσιογράφοι φταίνε, γιατί αυτοί προσπαθούν να κάνουν αναλύσεις μετά τις εκλογές και δε σταματούν ακόμα ! Θέλουν , με το ζόρι να μας παρουσιάσουν ως πρόβατα που ακούμε τους αρχηγούς των συνδυασμών και δεν αποφασίζουμε μόνοι μας!! Τι να αναλύσετε, κάποιοι δημοσιογράφοι, ακόμα κι εκδότες; Αναλύεται ένα αποτέλεσμα 68% με 32%;;Για τόσο ηλίθιους μας περνάτε;;; Άντε να κάνετε άλλη δουλειά που θέλετε και να σας διαβάζουμε κιόλας…..

 7. apolitik

  Ο κ. Τραπεζιώτης, όπως και κάποιοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, ήταν και είναι άνθρωποι με κόπμλεξ και εμμονές, που ουδεμία σχέση έχουν με την Αριστερά. Τον Τραπεζιώτη τον επέβαλαν από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του κ. Κολοβού και χωρίς ψηφοφορία. Εξαρχής ο κ. Τραπεζιώτης επέλεξε να πολώσει το κλίμα και να κάνει καταγγελίες, σε σημείο που παρουσίασε τον Μοσχολιό, ως το μεγαλύτερο αρχιλαμόγιο του νομού, συνεπικουρούμενος από συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Όποιος δεν τα καταλαβαίνει ή τα αρνείται αυτά, δεν ξέρει απλά τι του γίνεται.

 8. Ελένη

  αν κ ο Παπαναστασίου δε μ γεμίζει το μάτι σαν πολιτική οντότητα, η πόλη χρειαζόταν την αλλαγή..!!όσο για το συνδυασμό του Μοσχολιού ήταν ”θεία δίκη”…έκαναν όλοι πόλεμο εναντίον του Αγρινιώτη Σώκου και στήριζαν ομαδικά Κατσιφάρα!αν δε στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να πλακώσει!

 9. dim

  Ποιος στήριζε ομαδικά τον Κατσιφαρα ????
  Ο καθένας έκανε τις επιλογές του νομίζεις ότι εάν στήριζε ομαδικά ο συνδυασμός του Μοσχολιού ο Σωκος θα έπαιρνε όσους πηρέ ???
  Σε ότι αφορά τους ΣΥΡΙΖεους δεν νομίζω ότι ψήφισαν ομαδικά τον Παπαναστασίου γιατί τον τραπεζιωτη δεν τον άκουγε κανένας καθώς όλοι ήξεραν ότι κάνει προσωπική πολιτική και μπήκε υπ. Δήμαρχος λόγο κουρομπλη φυτευτός .Από εκεί και περά το 5-6 % χρυσαυγητικους ψήφους που πηρέ ο τραπεζιωτης λογικό ήταν να ψηφίσουν τον Παπαναστασίου …

 10. Ελένη

  Δυστυχώς είναι αλήθεια..υποψήφιοι με τον Μοσχολιό κινούσαν τα νήματα εναντίον του Σώκου και υπέρ του Κατσιφάρα!!Κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν μπορείς να μη στηρίζεις τον συντοπίτη σου για την Περιφέρεια…κοιτάς το συμφέρον σου!!Οι Αγρινιώτες όμως δεν το πήραν χαμπάρι αυτό, νομίζουν ότι ο Κατσιφάρας θα κοιτάξει την Αιτ/νία!Θεωρώ ότι έπρεπε να στηρίξουμε τον τέως δήμαρχο , μεγάλη αχαριστία εκ μέρους των Αγρινιωτών!

 11. gg

  Ναι για ολα φταινε οι αλλοι. Γιατι ειχατε μαθει τοσο πολυ στην εξουσια που τη θεωρουσατε δικη σας. Η αλαςονεια και οι κουτοπονηριες πληρμωνονται κυριοι.

 12. Γιώργος

  κ. Μοσχολιέ, δεν καταλάβατε ακόμη οτι βγαίνατε Δήμαρχος ελέω πασόκ; τόσο δύσκολο είναι να μετρήσετε ; Η γενική ανυπαρξία του πασόκ σας παρέσυρε στα αζήτητα. Τώρα (για καλαμπούρι) θα πρέπει να προσθέσουμε και μερικούς άλλους λόγους, του επιπέδου των επιχειρημάτων σας γιατί χάσατε.
  1. Γιατί ήρθε Κυριακή και έγιναν εκλογές.
  2. Γιατί υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι.
  3. Γιατι δεν απείχαν μαζικά την δεύτερη κυριακή οι ψηφοφόροι του κ. Παπαναστασίου.
  4. Γιατί δεν κατέβασε συνδιασμό ο κ. Λεβέντης στον Δήμο Αγρινίου.
  5. Προσθέσθε ότι ευτράπελο σας έλθει στο μυαλό και θα συμπληρώνει τα επιχειρήματα σας.

 13. Γιώργος

  κ. Μοσχολιέ, δεν καταλάβατε ακόμη οτι βγαίνατε Δήμαρχος ελέω πασόκ; τόσο δύσκολο είναι να μετρήσετε το μπόϊ σας; Η γενική ανυπαρξία του πασόκ σας παρέσυρε στα αζήτητα. Τώρα (για καλαμπούρι) θα πρέπει να προσθέσουμε και μερικούς άλλους λόγους, του επιπέδου των επιχειρημάτων σας γιατί χάσατε.
  1. Γιατί ήρθε Κυριακή και έγιναν εκλογές.
  2. Γιατί υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι.
  3. Γιατι δεν απείχαν μαζικά την δεύτερη κυριακή οι ψηφοφόροι του κ. Παπαναστασίου.
  4. Γιατί δεν κατέβασε συνδιασμό ο κ. Λεβέντης στον Δήμο Αγρινίου.
  5. Προσθέσθε ότι ευτράπελο σας έλθει στο μυαλό και θα συμπληρώνει τα επιχειρήματα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.