Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Από την Ποταμούλα Παρακαμπυλίων ένας από τους ήρωες του «Norman Atlantic»

Από την Ποταμούλα Παρακαμπυλίων ένας από τους ήρωες του  «Norman Atlantic»

anagnostopoulos

Και ο Λάμπρος Αναγνωστόπουλος ανάμεσα στους ήρωες του «Norman Atlantic» που πήραν μετάλλιο

Ανάμεσα στους ήρωες πού τιμήθηκαν με το  Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως  ήταν και ο συγχωριανός μας Λάμπρος Ερμή Αναγνωστόπουλος που υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό. πηγή:(http://www.onalert.gr)
Ήρωες που ζουν ανάμεσά μας. Περνούν απαρατήρητοι πλάϊ μας ,γιατί είναι επιλογή τους να μένουν στην “σκιά”. Έχουν όμως τόση λάμψη οι πράξεις τους που “περισσεύει” για να “δανείσουν” και λίγη στους πολιτικούς.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,απένειμε το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στα μέλη των πληρωμάτων των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης επιβαινόντων του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic».
Παρόντες άπαντες από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Αλλά κυρίως όπως προκύπτει από τις πάντα εξαιρετικές φωτογραφίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, οι δικοί τους άνθρωποι. Οι οικογένειες των καθημερινών ηρώων μας.
Το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως
Το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απονέμεται στο στρατιωτικό προσωπικό σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εν ζωή ή μετά θάνατο, για τέλεση εξόχων πράξεων αποκλειστικώς εν καιρώ ειρήνης, οι οποίες δεν σχετίζονται κατ’ανάγκη με τα στρατιωτικά πράγματα και οι οποίες τελέσθηκαν εντός ή εκτός των πλαισίων διατεταγμένης υπηρεσίας και που αφορούν:
Στην τέλεση πράξεως αυτοθυσίας.
Σε θάνατο ή βαρύ τραυματισμό από ατύχημα, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.
Σε ενέργεια που υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου καθήκοντος και επισύρει ανεπιφύλακτα το θαυμασμό και την εκτίμηση της κοινής γνώμης.
Σε πράξη, για την τέλεση της οποίας η ζωή του προτεινομένου εξετέθη αποδεδειγμένα σε προφανή και άμεσο κίνδυνο.
Για κάθε νέα πράξη, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου, λαμβάνει χώρα νέα απονομή του μεταλλίου, αλλά φέρεται μόνο ένα διάσημο (σώμα του ή μια διεμβολή (ταινία) του. Η διάκριση των πολλαπλών απονομών γίνεται από τους επάργυρους αστερίσκους που τοποθετούνται στην ταινία αναρτήσεως του μεταλλίου ή στη διεμβολή του (μέχρι τρεις κατ’ ανώτατο όριο).
Συγχαρητήρια  Λάμπρο και εις ανώτερα!!!

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. APOL

    Eε Βέβαια ήρωας είναι αυτός που έμενε οικιωθελώς για να βοηθήσει τους συμπολίτες του και βέβαια ο κ. Παπαδογιάννης είναι ο Ήρωας. Τώρα κάποιοι που εκπαιδεύονται, πληρώνονται όλο το χρόνο ή έπι χρόνια και όταν και άν χρειαστεί κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει, να χαραχτηρίζονται ήρωες είναι λίγο τραβηγμενο ή εκτός και το να κάνει κανείς τη δουλειά του αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.