Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

«Από τη ληστεία, μοιράζουν και πλεόνασμα…!»

«Από τη ληστεία, μοιράζουν και πλεόνασμα…!»

DSCN1137

 

Για την ανάγκη ανυπακοής και ξεσηκωμού απέναντι στη κοινωνική αδικία των μνημονίων, έκανε λόγο στην ομιλία του απόψε στην πλατεία Δημάδη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Άγγελος Χάγιος , στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  και  η   Αριστερή Παρέμβαση-  Αντικαπιταλιστική  Κίνηση  στη  Δυτική  Ελλάδα με θέμα «υπάρχει άλλος   δρόμος  χωρίς   χρέος ,  μνημόνια, ευρώ   &   Ε.Ε.».

Τον κ. Χάγιο προλόγισε ο κ. Γρηγόρης Σταθόπουλος, υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης για τον δήμο Αγρινίου «Ανυπότακτο Αγρίνιο» κ. Στέλιος Μερμίγκης: «η πρώτη καταγεγραμμένη ,στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, ανυπακοή απέναντι σε άδικους νόμους, είναι αυτή της Αντιγόνης του Σοφοκλή. Με αυτή την έννοια, κάθε τι που συμβολίζει σήμερα και πάντα την Αντιγόνη, κάθε τι που συμβολίζει την ανυπακοή, τη μη υποταγή απέναντι στους αδυσώπητους νόμους που εξυπηρετούν την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, την εκμετάλλευση της κρίσης και των πλουτοπαραγωγικών πηγών για το αέναο κέρδος μερικών ολιγαρχών, θα μας εκφράζει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μερμίγκης.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο κ. Πολυδεύκης Κοκκινοβασίλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με την «Αριστερή Παρέμβαση», που αντικατέστησε τον Δημήτρη Δεσύλλα, περιφερειακό  σύμβουλο και  υποψήφιο  περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδος,ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στη συγκέντρωση.

«Το πλεόνασμα είναι μια φούσκα χωρίς νόημα, από τη στιγμή που το δημόσιο χρωστάει στους δημόσιους υπαλλήλους, χρεωστάει δεδουλευμένα σε εργαζομένους οργανισμών που έκλεισαν ξαφνικά, χρωστά στον ΕΟΠΥΥ, έχει κλέψει τους θεσμοθετημένους πόρους των δήμων και των περιφερειών. Πολλά δισεκατομμύρια. Από αυτή τη «ληστεία» υποτίθεται ότι υπάρχει ένα πλεόνασμα το οποίο είναι για να γίνονται κουβέντες περί ανάπτυξης, μοιράζοντας από τα εκατομμύρια αυτές, 500ευρω σε αυτούς που δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο, που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα στους ασθενείς, στις μανάδες που δεν μπορούν να κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους… Η λύση, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις κατάφορης αδικία, είναι ο ξεσηκωμός των πολιτών, είναι η ανταρσία!» , είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χάγιος στη δική του  ομιλία.

DSCN1119

DSCN1120

DSCN1125

DSCN1126

DSCN1127

DSCN1131

DSCN1133

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.