Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Αμφιλοχιωτών Αθήνας

Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Αμφιλοχιωτών Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΤΤΙΚΗΣ “Η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ “

Την Κυριακή, στο HOTEL STANLEY παρουσία μελών του Συλλόγου Αμφιλοχιωτών, πραγματοποιήθηκε με απαρτία η τακτική γενική συνέλευση για τις αρχαιρεσίες εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων ΟΣΥΒΑ.
Κατά τη διαδικασία της τακτικής γενικής συνέλευσης εξελέγη προεδρείο και εφορευτική επιτροπή με πρόεδρο τον κο Στυλιανό Νέστορα και μέλη τους Νικόλαο Τρομπούκη και Δημήτριο Φασούλη.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Αρσένης όπου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διετία 2009 – 2011:
«Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες,
Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τη διετία 2009 – 2011 λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας αλλά και λόγω των τριών εκλογικών αναμετρήσεων, πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στο έργο μας. Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αμφιλοχιωτών με τις προσπάθειές μας αλλά και με τη δική σας συμμετοχή, πραγματοποίησε μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων και δράσεων με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη της πόλης μας.
Συγκεκριμένα το έτος 2009 πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις και δράσεις:
Στις 24 Μαϊου συμμετείχαμε στο «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΒΑΛΤΙΝΩΝ» που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Βάλτου (Ο.ΣΥ.ΒΑ.) σε συνεργασία με τους αδερφούς τοπικούς Συλλόγους του Βάλτου στο Τατόι και συγκεκριμένα στην γραφική περιοχή «ΜΠΑΧΟΥΝΙΑ». Η συμμετοχή αυτή έγινε με πρωτοβουλία και οικονομική συνδρομή των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Στις 3 Ιουλίου ξεκίνησε να λειτουργεί η ιστοσελίδα μας www.amfilochiotes.gr, το email: info@amfilochiotes.gr, με σκοπό την επικοινωνία και την ενημέρωση των Αμφιλοχιωτών και όλων των ενδιαφερομένων για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας.
Στις 2 Δεκεμβρίου επανεκδόθηκε, με τη χορηγία φίλων και συμπατριωτών, Ημερολόγιο για το 2010 με φωτογραφίες της πόλης μας και διανεμήθηκε στους συμπατριώτες και φίλους.
Στην προσπάθειά μας να φέρουμε τους νέους και τις νέες της Αμφιλοχίας κοντά στο Σύλλογο πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ΒΡΑΔΙΑ ΝΕΩΝ στο κλαμπ COFFEE AV. Η συμμετοχή ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική και περάσαμε μια υπέροχη βραδιά σε ένα φιλικό περιβάλλον όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε αλλά και να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας.

Τον επόμενο χρόνο πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις και δράσεις:
Στις 17 Ιανουαρίου, παραμονή του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Αθανασίου και γιορτή του Συλλόγου μας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Σμύρνης, ψάλθηκε Εσπερινός με αρτοκλασία όπου λειτούργησε όπως πάντα ο αγαπητός σε όλους μας, Αιδεσιμότατος ΖΩΗΣ ΜΠΙΣΑΛΑΣ.
Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος του Δήμου μας κος Απόστολος Κοιμήσης, κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία μας στην Αθήνα. Ενημερώθηκε για τους σκοπούς και τους στόχους του Συλλόγου μας. Επιδίωξη του Συλλόγου μας είναι να συμβάλλει σε όσες πρωτοβουλίες και σε όσες δραστηριότητες υλοποιούνται και πρόκειται να υλοποιηθούν για την ανύψωση του πολιτιστικού, του πνευματικού και του κοινωνικού επιπέδου της όμορφης ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΜΑΣ.
Ο Δήμαρχος, μας ενημέρωσε για την απόδοση των έργων στο Δήμο Αμφιλοχίας και την ωφελιμότητά τους στους δημότες μας. Μας έκανε εκτίμηση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υπό κατασκευή έργων καθώς επίσης και για τον προγραμματισμό έργων και ενεργειών που πρόκειται να μπουν σε φάση υλοποίησης μέχρι τη λήξη της θητείας της τότε δημοτικής Αρχής. Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.
Στις 6 Φεβρουαρίου, διεξήχθη ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου μας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην Ταβέρνα «ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ» στην Πλάκα, όπου συμμετείχαν συμπατριώτες και φίλοι της Αμφιλοχίας και με την παρουσία της ερασιτεχνικής ομάδας μουσικών «ΟΙ ΞΕΝΥΧΤΗΔΕΣ» από την Αμφιλοχία μας περάσαμε μια όμορφη βραδιά με κέφι και χορό.
Στις 14 Φεβρουαρίου συμμετείχαμε στο ΑΜΦΙΛΟΧΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, προσφέροντας σοκολάτες στους παρευρισκομένους θεατές.
Στις 30 Μαΐου συμμετείχαμε στο «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΒΑΛΤΙΝΩΝ» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ομοσπονδία Συλλόγων Βάλτου (Ο.ΣΥ.ΒΑ.) και πάλι με προσωπική συνδρομή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για να μην επιβαρυνθεί ο Σύλλογος οικονομικά.
Στις 6 Ιουνίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων του εκδηλώσεων ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την Εκδήλωση – Ομιλία στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ με ΘΕΜΑ: «ΚΑΡΒΑΣΑΡΑΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ» με εισηγητή τον συμπατριώτη μας Τέλωνα Νικόλαο Πρώην Δήμαρχο Αμφιλοχίας και Ερευνητή της Ιστορίας της Αμφιλοχίας. Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον ομιλητή. Ακολούθησε μπουφές όπου, με αμείωτο το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων, συνεχίστηκε η συζήτηση με ευμενή σχόλια για την όλη εκδήλωση.
Μία ακόμα σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου στην Αμφιλοχία, με τους Συλλογικούς Φορείς της πόλης κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής ομάδας με στόχο την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων και την αναβάθμιση της πόλης μας.
Στις 10 Δεκεμβρίου εκδόθηκε ημερολόγιο για το 2011 με θέμα τη θαυματουργή εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΕΘΙΩΤΙΣΣΑΣ και διανεμήθηκε στα μέλη μας και σε φίλους.

Το τρέχον έτος πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις και δράσεις:
Στις 17 Ιανουαρίου, παραμονή του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Αθανασίου και γιορτή του Συλλόγου μας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Σμύρνης, ψάλθηκε Εσπερινός με αρτοκλασία όπου λειτούργησε όπως πάντα ο αγαπητός σε όλους μας, Αιδεσιμότατος ΖΩΗΣ ΜΠΙΣΑΛΑΣ. Μετά τον εσπερινό και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας με την ευλογία των σεβαστών Αιδεσιμότατων του ναού, η οποία στη συνέχεια συνοδεύτηκε με μουσικό πρόγραμμα από τον κο Τάσο Χρυσικό.
Στις 5 Φεβρουαρίου, διεξήχθη ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου μας και πάλι λόγω οικονομικής προσφοράς στην Ταβέρνα «ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ» στην Πλάκα, όπου συμμετείχαν συμπατριώτες και φίλοι της Αμφιλοχίας και με την παρουσία της ερασιτεχνικής ομάδας μουσικών «ΟΙ ΞΕΝΥΧΤΗΔΕΣ» από την πατρίδα μας περάσαμε μια αξέχαστη βραδιά για όλους.

Πιστεύοντας, λοιπόν, ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να πλαισιωθεί από νέους ανθρώπους με διάθεση και θέληση για την επίτευξη των σκοπών και των στόχων του Συλλόγου μας, σας καλούμε όλους να εκφράσετε τις προτάσεις σας και τα σχόλιά σας εδώ με στόχο την ενίσχυση και συνέχιση του σημαντικού έργου του Συλλόγου και της περιοχής μας, εν γένει.
Προσκαλώ την ταμία του Συλλόγου κα Σιγανού Ευτυχία να μας αναφέρει τον οικονομικό απολογισμό και τον κο Νέστορα Στυλιανό πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής να μας διαβάσει την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Εκ μέρους του Δ.Σ., σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας».
Κατόπιν η ταμίας κα Σιγανού Ευτυχία αναφέρθηκε στα έσοδα και έξοδα του ταμείου του συλλόγου για την διετία 2009-2011. Παρόλες τις δραστηριότητες του συλλόγου αλλά και τις δυσκολίες λόγω οικονομικής κρίσης, το υπόλοιπο ποσό για την επόμενη χρήση ανέρχεται στο ποσό των 1.967,13€.
Επίσης διαβάστηκε η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τον κο Στυλιανό Νέστορα η οποία συμφωνεί με τα πεπραγμένα (οικονομικά και διοικητικά) του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μετά τέθηκε σε ψήφισμα ο Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός όπου και ψηφίσθηκε ομόφωνα.
Στη συνέχεια ο κος Νικόλαος Γερομήτσος, πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ απεύθυνε χαιρετισμό. Τα μέλη του Συλλόγου κος Δημήτριος Γώγολος, κος Ιωάννης Σιάχος και κος Στυλιανός Νέστορας εξέφρασαν την επιθυμία τους για τη συνέχιση της ύπαρξης του θεσμού του Συλλόγου και τη συμμετοχή όλων των μελών στις δραστηριότητες και δράσεις του.
Πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας οι υποψήφιοι Βελισσάριος Τρομπούκης και Δημήτριος Αρσένης ανέφεραν τις προτάσεις τους για την επόμενη θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίες είναι:
• η πραγματοποίηση παρεμφερή εκδηλώσεων και δράσεων
• η δημιουργία τράπεζας αίματος
• η επαναδραστηριοποίηση των μελών που διετέλεσαν μέλη διοικητικών συμβουλίων
• η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου
• η βράβευση αξιόλογων και σημαντικών συμπατριωτών μας
• η σύσφιξη των σχέσεων με τους συμπατριώτες μας από κάθε δήμο της Αττικής και η δραστηριοποίησή τους στο Σύλλογό μας
• η ενεργή συμμετοχή του Συλλόγου στα Πανακαρνάνεια
Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Οι υποψήφιοι ήταν:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο: ΑΡΣΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΑΪΤΑΝΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΚΑΡΟΥΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΛΑΪΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΙΓΑΝΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ, ΦΑΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: ΑΒΔΕΛΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΒΑΒΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Αντιπρόσωποι ΟΣΥΒΑ: ΓΕΡΟΜΗΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ.

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Από τις αρχαιρεσίες της 22ης Μαΐου 2011 προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄ ΛΑΪΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄ ΣΙΓΑΝΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΑΪΤΑΝΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΑΜΙΑΣ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΑΚΑΡΟΥΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.