Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Βανδαλισμένα σχολεία:”Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά”!

Βανδαλισμένα σχολεία:”Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά”!

Το τι συμβαίνει πολλά βράδια στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Τριάδας είναι γνωστό. Όχι μόνο μέσα στα προαύλια των εκεί σχολείων, αλλά  και στον περίγυρο της εκκλησίας  και σε άλλα ευπαθή σημεία της περιοχής που τελούν όλα μαζί κάτω από μια ιδιότυπη ασυλία. Είναι γνωστές οι ιδέες που επικρατούν για το αν πρέπει να παρουσιάζεται η αστυνομία. Επίσης είναι γνωστό ότι μέχρι πριν 2-3 χρόνια υπήρχε ένα πρόγραμμα που φρόντιζε ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και να μην κλειδώνονται οι πόρτες “για να είναι ανοιχτοί κοινωνικοί χώροι και για να παίζουν οι πολίτες στον αστικό ιστό”. Οι πολίτες παίζουν μπάσκετ άντε μέχρι τις 10.30(άλλωστε μετά ενοχλούν και τα σπίτια που είναι κολλητά)αλλά καθώς δεν μπορείς να έχεις αναμμένους προβολείς όλη νύχτα ή μια υπηρεσία φύλαξης για όλα τα σχολεία(τουλάχιστον κρατική), μας τελείωσε το “ανοιχτό σε όλους κοινωνικό προαύλιο” και άρχισε το πλιάτσικο και στα συγκροτήματα του Αγίου Γεωργίου και στην Αγία Τριάδα και στον Αγ. Κωνσταντίνο και αλλού.

Το 3ο δημοτικό όπως βλέπετε  στη φωτογραφία βανδαλίστηκε καθώς έσπασε η κλειδαριά(φωτο) και στη συνέχεια όσοι μπήκαν μέσα έσπασαν ακόμη και τα βάζα. Δεν βρέθηκαν σημάδια χρήσης ουσιών παρά μόνο μια ανεξήγητη μανία. Η ώρα ήταν προχωρημένη άρα παιδιά δημοτικού είναι δύσκολο να ήταν για να μην κάνουν μάθημα την επόμενη μέρα. Κατέβασαν κουρτίνες, έσπασαν θρανία και τζάμια αλλά δεν πήραν τίποτε απολύτως κάτι που κάνει την όλη ενέργεια να μοιάζει με δήλωση. Τι ακριβώς δήλωση; Κανείς δεν ξέρει. Τα παιδιά και από το 3ο αλλά και από το 21ο λένε ότι δεν είναι η πρώτη φορά ενώ κάνουν λόγο για “μεγάλα παιδιά”. Η διεύθυνση και η αντιδημαρχία της Παιδείας σκέφτονται κλειδαριές μετά από κάποια ώρα και κάγκελα στα παράθυρα. Μια λύση είναι να περνάνε κάποιοι και να κλειδώνουν αφού παίξουν οι πολίτες το μπάσκετ τους, αλλά δεν είναι εποχή για υπερωρίες

Ανεξήγητη μανία στον παιδικό σταθμό

Τα ίδια έχουν συμβεί πολλές φορές και στον παιδικό σταθμό της Εργατικής Εστίας, ακριβώς δίπλα. Τσιγάρα, μπύρες και άλλα σύνεργα, διάφορων χρήσεων,  έχουν βρεθεί πολλές φορές. Χτες όμως έσπασαν τα τζάμια και δεν πήραν τίποτε ενώ η εικόνα δεν παρέπεμπε στο γνωστό άραγμα των μεταμεσονύκτιων περίεργων που αράζουν ανενόχλητοι. Έγραψαν στα αγγλικά και στα ελληνικά(στη φωτό η ελληνική εκδοχή)”καλημέρα μπάσταρδα” δείχνοντας ότι έχουν και ψυχικά προβλήματα ή ότι θα ήθελαν ίσως να έχουν ψυχικά προβλήματα για να δείχνουν πιο άγριοι…Οι λέξεις αυτές σε ένα παιδικό σταθμό όπως έχουν χρησιμοποιηθεί δεν  θυμίζουν κάποιον λούμπεν καταστροφέα που απλά κάνει μπάχαλο. Έχουν ένα κώδικα και ένα μήνυμα. Μάλλον υπονοούν ότι “κάνουμε ότι θέλουμε γιατί απλά μπορούμε”.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.