Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο Άγιος Βλάσιος Αιτωλοακαρνανίας"

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο Άγιος Βλάσιος Αιτωλοακαρνανίας"Στο Πνευματικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παρακαμπυλίων που εδρεύει στο αναπαλαιωμένο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Καραμανέϊκων, στις 23 Αυγούστου 2009, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου που έγραψε ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Τσιρώνης με τίτλο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ. Το βιβλίο προλογίζει η δρ. φιλολογίας Χρυσούλα Σπυρέλη και ο δήμαρχος Λάμπρος Παπαθανασίου.

Ομιλητες ήταν η πρόεδρος του Πνευματικού και Αθλητικού Κέντρου κ. Μαρία Μουτοπούλου – Φαρμάκη, και η εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Αγιοβλασιτών κ. Αργυρώ Κοντογιάννη, η οποία ανακοίνωσε ότι ο συγγραφεύς διέθεσε τα έσοδα που τυχόν προκύψουν να χρησιμοποιηθούν για την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στον Άγιο Βλάση.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί Ευαγγελία Λύσσαρη, Θεολόγος και η Χρυσούλα Τσούφη, Φιλόλογος.

Στο τέλος δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στις ομιλήτριες, καθώς και στην ζωγράφο – αγιογράφο Σπυριδούλα Αθ. Τσιρώνη που φιλοτέχνησε το σήμα για τη σφραγίδα του Δήμου.

Σημειωτέον ότι το σήμα είναι το ίδιο με το αρχαιότερο έμβλημα του Δήμου Παρακαμπυλίων που είχε καθιερωθεί μετά την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους.

Παριστάνει την «θεά του κυνηγιού Άρτεμη να κρατάει στο ένα χέρι δόρυ και στο άλλο λαγό, κρεμασμένο απ’ τα πισινά πόδια».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.