Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Γίνονται και προσλήψεις…

προσληψη

Τι δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου για την Αιτωλοακαρνανία

Μπορεί η ανεργία να καλπάζει, το κοινωνικό τοπίο να είναι εκρηκτικό , τα λουκέτα καθημερινά και η πλειοψηφία των νέων σε απόγνωση, ωστόσο σήμερα οι κυβερνώντες βρήκαν ένα στοιχεία για να δηλώσουν ικανοποιημένοι.

Συγκεκριμένα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), δημοσιοποίησε τα αναλυτικά στοιχεία και τους συγκριτικούς πίνακες που απεικονίζουν την εξέλιξη του είδους των συμβάσεων εργασίας, για το Α’ εξάμηνο του 2013 και γίνεται λόγος για «ιδιαίτερα ενθαρρυντική επίδοση, καθώς το επίπεδο των νέων προσλήψεων είναι σημαντικά υψηλότερο των αντίστοιχων προσλήψεων του Α’ εξαμήνου του έτους 2012, ενώ ενισχύεται περαιτέρω το μερίδιο των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε αυτές. Πιο συγκεκριμένα σε επίπεδο επικράτειας για το Α’ εξάμηνο του 2013 διαπιστώνεται αύξηση των νέων προσλήψεων κατά 37,29% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους  

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το Α’ Εξάμηνο του 2013 οι εργοδότες, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, προχώρησαν σε νέες προσλήψεις και επέλεξαν την πλήρη απασχόληση των εργαζομένων (αύξηση κατά 51,95%) σε σχέση με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ενώ εξίσου ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός της μείωσης των μετατροπών συμβάσεων εργασίας από πλήρη σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση (μείωση κατά 31,76%) σε σχέση με τοαντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ειδικά για την Αιτωλοακαρνανία σε 1149 επιχειρήσεις οι νέες προσλήψεις  είναι 2230 εκ των οποίων 1341 με πλήρη σύμβαση, 816 με μερική και 223 με εκ περιτροπής. Ωστόσο υπήρξαν και 233 μετατροπές συμβάσεων Εργασίας από πλήρεις, εξ αυτών 58 σε μερική, 67 σε εκ περιτροπής με συμφωνία εργαζόμενου-εργοδότη και 108 με μονομερή απόφαση εργοδότη.

 «Τα εξαμηνιαία στοιχεία του ΣΕΠΕ φανερώνουν ότι σταδιακά αποκαθίσταται ισορροπία στην αγορά εργασίας. Πέρα από το γεγονός ότι παρατηρείται μια σημαντική αύξηση νέων προσλήψεων το α΄εξάμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ένα ολοένα μεγαλύτερο μερίδιο αυτών αντιστοιχεί σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ φαίνεται να εξασθενεί και η τάση μετατροπής υφιστάμενων συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ευέλικτες μορφές» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.