Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

ΓΕΑ: Απολογισμός δράσεων τμήματος τμήματος Πνευματικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 30 Μαΐου το πρόγραμμα του τμήματος Πνευματικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου για την περίοδο 2010-2011. Οι εκδηλώσεις που έγιναν με μεγάλη επιτυχία περιλάμβαναν θέματα Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Αστρονομίας, Μουσικής και Γεωλογίας και αγκαλιάστηκαν από το κοινό της πόλης και τα μέλη της Εταιρείας.

Το πρόγραμμα άρχισε στις 12/5 με ομιλία του συμπολίτη μας Αθανάσιου Παλιούρα, καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας με τίτλο «πως διαβάζουμε μια Βυζαντινή εικόνα». Ακολούθησε στις 16/5 ομιλία του Ξενοφώντα Μουσά, καθηγητή Φυσικής Διαστήματος με θέμα «ο μηχανισμός των Αντικυθήρων – το πρώτο μηχανικό σύμπαν». Στις  23/5 η ταλαντούχος μουσικός Αμαλία Σαγώνα από το Θέρμο έδωσε ρεσιτάλ πιάνου με έργα Chopin, Grieg και Liszt.  Το πρόγραμμα συμπληρώθηκε στις 30/5 με την ομιλία του Ευθύμη Λέκκα, καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας με θέμα «o σεισμός της Ιαπωνίας, οι ζημιές που προκάλεσε το γιγάντιο τσουνάμι και η αρχή της εποχής των Natech», δηλαδή των τεχνολογικών καταστροφών που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές.

Οι προσκεκλημένοι καθηγητές έφυγαν ευχαριστημένοι από την φιλοξενία της ΓΕΑ και άφησαν πίσω τους άριστες εντυπώσεις υποσχόμενοι να επιστρέψουν στο μέλλον για κάποια άλλη εκδήλωση.

Θα ακολουθήσουν η τριήμερη εκδρομή για την Ανατολική Μακεδονία στις 11, 12 και 13 Ιουνίου και οι εορτές λήξης των τμημάτων Ρυθμικής Γυμναστικής, Σχολής Χορού, Λαογραφικού Ομίλου, Ενόργανης Γυμναστικής-Μοντέρνων χορών και Κλασσικού μπαλέτου, των οποίων το πρόγραμμα έχει ήδη ανακοινωθεί.

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου θα συνεχίσει το πολιτιστικό της πρόγραμμα και την περίοδο 2011-2012 με προσκεκλημένους γνωστούς ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης και της επιστήμης και με  θέματα που θα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για το πλατύ κοινό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.