Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Για σκηνικό εγκατάλειψης στη Μεγάλη Χώρα κάνει λόγο ο Βασίλης Αντωνόπουλος

po-megali-xora-syntrivani

O συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου Βασίλη Αντωνόπουλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Περιμένοντας το… φως στη Μεγάλη Χώρα
Ενδεικτική εικόνα της εγκατάλειψης στις περιφερειακές ενότητες του δήμου Αγρινίου, δείχνουν οι σκοτεινοί δρόμοι και οι παρατημένες πλατείες
Επί τρία ολόκληρα χρόνια περιμένουν στη Μεγάλη Χώρα να έρθει φως στον κεντρικό δρόμο του οικισμού.
Οι κομψές λάμπες παραμένουν «σβηστές», καθώς η βλάβη που σημειώθηκε πριν μια τριετία δεν αποκαταστάθηκε έως σήμερα. Ως οξύμωρο σχήμα, η κεντρική πλατεία παραμένει φωταγωγημένη, όμως κι εδώ η εγκατάλειψη είναι ορατή. Το σιντριβάνι θυμίζει πλέον μια άδεια τσιμεντένια… γούρνα, ενώ κανείς δεν φρόντισε να δώσει λίγο από το φως της πλατείας στο μνημείο του πεσόντος αεροπόρου Αντισμηνάρχου Κωνσταντίνου Καραθάνου που έχει την «τύχη» του κεντρικού δρόμου: να μένει στο σκοτάδι.
Η Μεγάλη Χώρα που θυμίζει Μεγάλη Εγκατάλειψη δεν είναι η μοναδική περίπτωση της αδιαφορίας που έδειξε η υπάρχουσα δημοτική αρχή στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες έξω από την πόλη του Αγρινίου, υποβαθμίζοντας και τον ρόλο των εκλεγμένων Τοπικών Συμβουλίων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος δηλώνει αποφασισμένος να στηρίξει την περιφέρεια του δήμου, ενισχύοντας τη δραστική παρουσία των τοπικών συμβούλων. Και προσθέτει: «Ο δήμος Αγρινίου δεν είναι μόνο η πόλη. Σχεδόν οι μισοί δημότες μας ζουν εκτός του μεγάλου αστικού κέντρου και βιώνουν την εγκατάλειψη τα τελευταία χρόνια. Έχουμε στόχο να αλλάξουμε αυτή την εικόνα περιφρόνησης. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και έχουμε σχέδιο για την επίλυσή τους. Ο δημότης ζητά να αλλάξει δυναμικά η καθημερινότητα του. Το Αγρίνιο χρειάζεται μια Δύναμη Ελπίδας».

5 στο σκοτάδι ο κεντρικός δρόμος

po-megali-xora-mnimio1

po-megali-xora-skotadi

po-megali-xora-skotadi-plateia

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Τασολαμπρου Χρυσούλα

    Την πλατεία στη Μ. Χώρα που την είδατε;;; Γιατι οι ανωτέρω φωτογραφιες ουδεμία σχέση εχουν με πλατεία!!!!! Αυτη η στρογγυλή κατασκευή από τσιμέντο με κομμάτια από σίδερο ολόγυρα να προεξέχουν αποτελώντας κίνδυνο για δεκάδες παιδάκια που παίζουν τριγύρω….. Μηπως μπορεί κάποιος να μας πει τι εξυπηρετεί;;;; Ούτε ενα παγκάκι !!!!!! Δεν αξιώθηκαν να τοποθετήσουν !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.