Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Ούτε ο πίνακας δεν…στέκεται στο Γυμνάσιο Αστακού

Άθλια η κατάσταση στο κτίριο. Καταγγέλονται για αδιαφορία οι αρμόδιοι

Ζοφερή εικόνα παρουσιάζει το κτίριο του  Γυμνασίου Αστακού όπως καταγγέλλει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου . Χαρακτηριστικά αναφέρει πως σε ορισμένες τάξεις του σχολείου η στέγη έχει πρόβλημα με αποτέλεσμα να γεμίζει νερό τις βροχερές μέρες ενω επικαλείται και χαρακτηριστικό παράδειγμα πτώσης του..πίνακα  (φωτό). Στην ανακοίνωση-καταγγελία γίνεται λόγος για  αδιαφορία από τους υπεύθυνους για τα προβλήματα του κτιρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος  γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Αστακού, σας ενημερώνει για θέματα του σχολικού κτιρίου .

Την 18-11-2012 πραγματοποιήθηκαν εκλογές του Συλλόγου  και αναδείχθηκε και το νέο διοικητικό συμβούλιο .

Αφού ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα  του σχολείου πολλά από τα οποία χρονίζουν, αμέσως τα γνωστοποιήσαμε στον Δήμο Ξηρομέρου,  κάτι το οποίο είχε κάνει και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο κάνοντας  συγχρόνως  και διήμερη κατάληψη στις αρχές του σχολικού έτους.

Τα ποιο σοβαρά προβλήματα που επισημάνθηκαν  είναι   :

Α) Σε ορισμένες τάξεις του σχολείου η στέγη έχει πρόβλημα με αποτέλεσμα να γεμίζει νερό τις βροχερές μέρες .

Β) Τουαλέτες βρώμικες

Γ) Ανεπαρκής θέρμανση

Δ) Μη ασφαλής κάλυψη σε κάποια σημεία κτλ

Επειδή διαπιστώνουμε αδιαφορία από τους υπεύθυνους για την επίλυση των προβλημάτων, θεωρούμε ότι εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους μαθητές να βρίσκονται σε κτήριο που δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής – ασφαλείας μαθητών και θέρμανσης .

Για τους παραπάνω λόγους και με την  σύμφωνη γνώμη των γονέων αποφασίσαμε ότι ,εφόσον δεν λυθούν άμεσα τα προβλήματα να γίνει με τους μαθητές διαμαρτυρία στο Δήμο καθώς επίσης και έγγραφο στην Δηευθ/νση    υγιεινής  για το αν πληρούν οι τουαλέτες τους κανόνες υγιεινής .

Ζητούμε από όλους την υποστήριξη σας

Υ.Γ Την ημέρα που δόθηκε η βαθμολογία των  μαθητών στο τμήμα Α3 έπεσε κατά τη διάρκεια του μαθήματος ο πίνακας , ενδεικτικό των προβλημάτων που ανακύπτουν πολλά εκ των οποίων έχουν σχέση με την παλαιότητα του σχολικού κτιρίου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.