Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Παπαναστασίου: «Κινούμαστε κατά γράμμα του νόμου στο Πάρκο»

koi-parko-erga1-628x336«Για τα μάτια του κόσμου η ανακοίνωση Τραπεζιώτη»

«Κινούμαστε απολύτως στο γράμμα του νόμου και πολύ σύντομα θα είμαστε κα’ όλα έτοιμοι. Όλα στο Πάρκο θα γίνουν σύννομα χωρίς παρεκκλίσεις από τη νομοθεσία» ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, σχολιάζοντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ανατροπή Τώρα» του Δημήτρη Τραπεζιώτη, μέσω της οποίας δημοσιοποιήθηκε πόρισμα του ΣΕΔΕ (Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων) το οποίο διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων και παρατυπιών κατά τη διάρκεια των παλαιότερων εργασιών.

«Εμείς ήμασταν ως Δημοτική Αρχή πλήρως ενήμεροι για το συγκεκριμένο πόρισμα πολύ πριν τον κ. Τραπεζιώτη. Να σας πω ότι οι διαπιστώσεις αφορούν τις εργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και όχι στις εργασίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, γι’ αυτό και μας απεμπλέκει πλήρως. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι κινούμαστε απολύτως με το γράμμα του νόμου και προχωράμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται και μάλιστα ταχύτατα. Οριστική λύση βέβαια στο θέμα αυτό θα δοθεί με την απόφαση του ΣτΕ. Μέχρι τότε δε μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω. Πάντως να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι όλες οι εργασίες οι οποίες διεξάγονται αυτό το διάστημα, γίνονται με απόλυτο σεβασμό στο Πάρκο και στο περιβάλλον. Η εικόνα του Πάρκου έχει ήδη αλλάξει όψη και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Σε ότι αφορά την εκπόνηση νέας μελέτης θα γίνει την κατάλληλη χρονική στιγμή. Πάντως να ξέρετε ότι όλα προχωρούν και είμαστε στην ίδια κατεύθυνση με αυτή του πορίσματος» πρόσθεσε ο κ. Παπαναστασίου.

Κλείνοντας άφησε αιχμές προς την πλευρά του κ. Τραπεζιώτη, αναφορικά με την προτροπή του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση ευθυγράμμιση της Δημοτικής Αρχής με το πόρισμα του ΣΕΔΕ.

«Αυτού του είδους οι ανακοινώσεις δεν βοηθούν την αυτοδιοίκηση και εκδίδονται περισσότερο για τα μάτια του κόσμου. Χρειάζεται όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο ΣΕΔΕ (Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων) είχε απευθυνθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου.

Νίκος Αγγελόπουλος

Εφημερίδα”Συνείδηση”

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΜΕΣΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.