Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Δάσκαλοι Αγρινίου: Να σταματήσει η πολιτική δίωξη και ομηρία των εννέα αγωνιστών

Δάσκαλοι Αγρινίου: Να σταματήσει η πολιτική δίωξη και ομηρία των εννέα αγωνιστών

antiΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΘΕΡΜΟΥ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015, γίνεται στα Χανιά μια ακόμη δίκη αγωνιστών. Εννέα αγωνιστές κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012. Η Γενική Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 10.000 άτομα στα Χανιά και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.
Στα Χανιά ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις σε 9 άτομα για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 10-11 Φλεβάρη 2012, σε 3 διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου, σε 11 αγωνιστές για τις κινητοποιήσεις της 28η Οκτωβρίου του 2011, ενώ πρόσφατα «ενημερώθηκαν» για τις διώξεις τους άλλοι 8 για την κινητοποίηση της 28 Ιουνίου 2011! Είναι σαφές ότι υπάρχει «βιομηχανία» πολιτικών διώξεων που αποτελούν ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων.
Στη δίκη της 10 Μάρτη, κατηγορούμενοι είναι μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νομού Χανίων, η Γραμματέας του Δ. Συμβουλίου του Δήμου Χανίων, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, αγωνιστές των κινημάτων.
Απαιτούμε:
• Να σταματήσει η πολιτική δίωξη και ομηρία των εννέα αγωνιστών.
• Να μπει οριστικό τέλος, εδώ και τώρα, στις διώξεις που σέρνουν στα δικαστήρια τους αγωνιστές των κινημάτων. Απαιτούμε την αθώωση των εννέα αγωνιστών, καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας δίωξης.
Υπερασπιζόμαστε το δίκιο, τους αγώνες, την ελευθερία, τα πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

Αδάμης Σπύρος

H Γεν. Γραμματέας

Χριστάκη Βάσω

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.