Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2020

Δείτε ποιοι πληρώνουν μισό ή καθόλου ΕΝΦΙΑ

Στο Τaxisnet αρχισαν να αναρτώνται  τα νέα εκκαθαριστικά που περιλαμβάνουν τις ελαφρύνσεις για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι δικαιούχοι.  Εκπτώσεις θα γίνουν για 1,4 εκατ φορολογούμενους.enfia

Όπως αναφέρει το Έθνος, ωστόσο όσοι δικαιούνται την έκπτωση αλλά διαπιστώσουν ότι δεν έχει αναρτηθεί νέο εκκαθαριστικό, ανάλογα με την περίπτωση θα πρέπει είτε να πάνε στην Εφορία και να υποβάλουν αίτηση επαναπροσδιορισμού του φόρου προσκομίζοντας τα απαραίτητα παραστατικά είτε να υποβάλουν όταν ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη Ε9 και να περιμένουν τον νέο γύρο εκκαθάρισης τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι εκπτώσεις φόρου 20%-100% θα εμφανιστούν στις οθόνες του υπολογιστή για τους παρακάτω:

1)Όσους έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ και ακίνητα μέχρι 150 τ.μ. σε επιφάνεια και αξία 85.000 ευρώ για άγαμο, 150.000 ευρώ για παντρεμένο και 200.000 για οικογένεια με δύο παιδιά. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι 50%.

2)Τους πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία μεγαλύτερη ή ίση του 80% με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ αλλά και επιφάνεια ακινήτων μικρότερη των 150 τετραγωνικών μέτρων. Θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τον φόρο.

3) Τους ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία παρέμεινα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα για ολόκληρο το 2013 με έκπτωση 20% σε σχέση με το αρχικό ποσό.
http://www.alfavita.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.