Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Δείτε που έχουν φτάσει οι τιμές των ενοικίων για τα εμπορικά καταστήματα στο Αγρίνιο…

Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ”Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων”, το οποίο αφορά τις τιμές των ενοικίων για τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στo κέντρο της πόλης του Αγρινίου. Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει τα ακόλουθα:

”…Πολλοί ιδιοκτήτες είναι πλέον αντιμέτωποι με την αδυναμία επιχειρηματιών να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των μισθωμάτων που είχαν αρχικά συμφωνηθεί . Ενδεικτικά πάντως του ύψους των ενοικίων στο Αγρίνιο είναι πως πέριξ στης κεντρικής πλατείας του Αγρινίου το ενοίκιο ενός κατάστηματος 35 τετραγωνικών μέτρων αποτιμάται κυρίως μεταξύ 2000 και 2500 ευρώ ενώ μεγαλύτεροι χώροι φθάνουν έως και 4000-5000 ευρώ. Στο ξεκίνημα της Παπαστράτου το ενοίκιο ενός ένα μαγαζιού γωνία μπορεί να αγγίζει και τα 3500 ευρώ(50τ.μ) ή ακόμη και τα 5000 ευρώ (150τ.μ). Πέριξ της Φλέμιγκ τα ενοίκια κυμαίνονται μεταξύ 1500-1800 ευρώ και στην Ηλίου από 1000 έως 2000 ευρώ. Πολύ ακριβή οδός είναι και η Κύπρου με πολλά καταστήματα με ενοίκιο πάνω από 2000 ευρώ όπως και η Μπαΐμπά έστω και αν τα παλαιά ενοικιοστάσια παραμένουν χαμηλότερα.
Το θέμα αυτό φυσικά απασχολεί ιδιαίτερα τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου (για «ενοικιοστάσια αποικιοκρατικά, ενοίκια που σε λίγα χρόνια έχουν υπερκαλύψει την αξία του ακινήτου» έχει κάνει λόγο ο πρόεδρος του) που εκτιμά ότι απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία, ουσιαστικά σχέδιο νόμου για μείωση 25% των ενοικιοστασίων και πάγωμα για μία τριετία όσο άλλωστε διαρκεί και το μνημόνιο της χώρας με την τρόικα. Ο Ε.Σ.Α καταρτίζει πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση ενώ παράλληλα δεν παραλείπει να δώσει τα «φώτα» του στους εμπόρους που ζητούν τη συνδρομή του στο θέμα αυτό.”

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.