Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Δείτε την ομιλία Αλαβάνου στο Αγρίνιο (video)

Ο Αλέκος Αλαβάνος (ως εκπρόσωπος του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής)ήταν χθες ένας εκ των ομιλητών σε πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο.
Θέμα της εκδήλωσης: “Τέλος οι αφηγήσεις της καταστροφής, μόνη προτεραιότητα η ανατροπή της.Η αριστερά απέναντι στη χούντα ΕΕ- ΔΝΤ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ”. Εκτός του κυρίου Αλαβάνου στην εκδήλωση εισηγητές ήταν και οι κκ. Μαυρουδέας Σταύρος (καθηγητής πολιτικής οικονομίας, πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και Σωτήρης Παναγιώτης (πανεπιστημιακός, πανεπιστήμιο Αιγαίου μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

O Αλέκος  Αλαβάνος παρουσίασε ένα εναλλακτικό σχέδιο με την ονομασία Σχέδιο Β, το οποίο περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, και ένα 16σέλιδο σημείωμα ερωτοαπαντήσεων των πολιτών  βάσει των οποίων  ο κ. Αλαβάνος επιχειρηματολόγησε για το  τι θα συμβεί αν η Ελλάδα  αποφασίσει να χαράξει άλλη πορεία. Την οικονομική ανάλυση έκαναν οι πανεπιστημιακοί κ. Σταύρος Μαυρουδέας και Παναγιώτης Σωτήρης.

O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε πως αντιλαμβάνεται τη  διαφορετική πορεία η οποία προβλέπει την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε., τις εθνικοποιήσεις των τραπεζών, των μεγάλων παραγωγικών μονάδων ενέργειας, μεταφορών, μεταποίησης και φαρμάκων. Ο κ. Αλαβάνος αμφισβήτησε ευθέως  την παραμονήτης Ελλάδας στην Ε.Ε. και το ευρώ με κάθε θυσία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.