Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

“Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δραστηριότητα στη Ναύπακτο”

“Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δραστηριότητα στη Ναύπακτο”

ImageHandler.ashx«Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για τον Κορινθιακό κόλπο» δήλωσε η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
«Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για τον Κορινθιακό κόλπο, η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται από την περασμένη Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ναυπάκτου» δήλωσε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μαρία Σαχπάζη.

Σύμφωνα με την κυρία Σαχπάζη, από την περασμένη Παρασκευή έχουν σημειωθεί στην συγκεκριμένη περιοχή περίπου 60 σεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 3.45 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Από εκείνη την ώρα έχουν επίσης καταγραφεί άλλοι περίπου 30 σεισμοί, μικρότερου όμως μεγέθους.

protothema.gr

jgmckeqjgw541fda49a39d4Λέκκας: Θα συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα αλλά μην ανησυχείτε
Την βεβαιότητα του πως η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή θα συνεχιστεί και είναι άγνωστο για πόσο διάστημα αλλά χωρίς αυτό να προκαλεί ανησυχία, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Πράσινο Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στο “Ράδιο Γάμμα” ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας. Τόνισε πως πρόκειται για σμηνοσεισμούς από τούς οποίους δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ποιος ήταν ο κύριος και επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. “Η περιοχή είναι συνηθισμένη να δίνει τέτοια μεγέθη”.

thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.