Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

«Δεν θα επιτρέψουμε να φύγουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου»

DSCN7546
 Ομοθυμία-σχεδόν-και Διαρκής Επιτροπή Αγώνα για την παραμονή των πανεπιστημιακών σχολών.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου σήμερα συνήλθαν φορείς και αυτοδιοικητικοί , μετά από κάλεσμα του δημάρχου Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, από όλη την Αιτωλοακαρνανία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις που προέρχονται από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών που αναμένεται να έχουν σαν επιστέγασμα απόφαση για μεταφορά των τμημάτων στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.
Παρόντες στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ.Κοσμάς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας , αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, φορέων και συλλόγων.
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν παρευρέθη κανένας από τους βουλευτές του νομού -αν και είχαν κληθεί- παρά… εξέφρασαν τη στήριξή τους, όπως ανάλογη στήριξη εξέφρασε, μαζί με παραμονή στις θέσεις τω ν πρόσφατων συμβουλίων (χωρίς όμως να παραβρεθεί  ούτε ο επικεφαλής της  ούτε κάποιος σύμβουλος) η παράταξη του κ. Τραπεζιώτη «Ανατροπή τώρα». Εννοείται φυσικά ότι δεν παραβρέθηκε ούτε ο υπουργός κ Μπαλτάς.
Τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν ξεκίνησε ο δήμαρχος Αγρινίου, που συντόνιζε και την όλη εκδήλωση, ζητώντας και στην αρχική του ομιλία και στη δευτερολογία του από την κυβέρνηση να κάνει πράξη την προεκλογική της αντίθεση στο σχέδιο Αθηνά, ενώ παράλληλα πρότεινε την δημιουργία(κάτι που έγινε αποδεκτό)Διαρκούς Επιτροπής Αγώνα που θα κάνει παρεμβάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Κατήγγειλε ως απαράδεκτη την ανακοίνωση διδασκόντων τμήματος που τον στοχοποιούσε προσωπικά, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή από το 2013, προς τα Γιάννενα τότε, των καθηγητών κ.κ. Ιλιάνας Ζάρρα και Χρήστου Μεράντζα, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ γινόταν λόγος για τοπικές μικροδιαπλοκές, ενώ το Αγρίνιο περιγραφόταν ως «προνεωτερικός κόσμος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» και η όλη κατάσταση «τοπικός κανιβαλισμός»! Ο κ. Παπαναστασίου καλωσόρισε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για παραμονή των τμημάτων στο Αγρίνιο(σχεδόν ομόφωνα)ενώ εξήγησε ότι ένα από τα μεγάλα ψέματα που λέγονται είναι τα κόστη για τα ενοίκια αφού από τα πάνω από 9 χιλιάδες τετραγωνικά του Πανεπιστημίου μόνο για  τα 1700καταβάλλεται  ενοίκιο, αφού τα υπόλοιπα είναι δωρεές.
Τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας που ανέφερε την ρητή απόφαση του Περιφερειακού ενώ θύμισε και την προσωπική του αντίδραση στην μεταφορά της Οικονομικής Σχολής στην Πάτρα κατά το παρελθόν. Όπως ανέφερε τα τμήματα δεν πρέπει απλώς να παραμείνουν αλλά να αναπτυχθούν αλλιώς θα είναι έρμαιο στις διαθέσεις και τα μικροσυμφέροντα κάθε φορά και διαφορετικών ανθρώπων, ενώ έκανε λόγο και για δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρξει. Πάντως αναφέρθηκε και στα δικαιώματα των φοιτητών και ζήτησε να ακουστούν οι φοιτητές και τα προβλήματά τους.
Μίλησε και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς εκφράζοντας την απορία του γιατί υπάρχει τέτοια περιφρόνηση για τον νομό και γιατί σε όλα επιδιώκεται να τεθεί στο περιθώριο, όπως είπε. «Παρότι ουδέποτε προκαλέσαμε προβλήματα, παρότι βγάλαμε σπουδαίους άνδρες για το Έθνος, παρότι έχουμε προσφέρει στους αγώνες μας στερούν το δικαίωμα να έχουμε οντότητα. Δεν πρέπει να αφήσουμε να φύγουν οι σχολές», ανέφερε.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά θύμισε ότι γενικά η Αυτοδιοίκηση διαχρονικά δεν αφέθηκε ποτέ να δουλέψει για τους πολίτες της, ενώ ζήτησε να μην επιτραπεί σε κανέναν να βάλει τον νομό και την πόλη απέναντι σε παιδιά και γονείς, λέγοντας ότι αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβεί θα είναι του κεντρικού κράτους και του υπουργείου Παιδείας. Τόνισε μάλιστα ότι ο κ. Κατσιφάρας ουδέποτε έδρασε ως Πατρινός παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, ενώ υπενθύμισε πολλά προγράμματα και συνεργασίες με ιδρύματα και επιχειρήσεις των τμημάτων του Πανεπιστημίου. Αποδόμησε, δε, και το περίφημο κόστος των σχολών αναφέροντας ότι το ποσό είναι πολύ μικρότερο από ότι αναφέρει η Πρύτανης.
Εντύπωση έκανε και η δήλωση του έμπειρου στο ζήτημα κ. Γιάννη Βαϊνά(με θητεία και στη Διοικούσα Επιτροπή παλαιότερα)ότι η στόχευση πρέπει να είναι προς το υπουργείο γιατί η κυρία Πρύτανης «ξεπληρώνει γραμμάτια της οριακής νίκης της στις εκλογές»….

DSCN7511 DSCN7517 DSCN7520 DSCN7523 DSCN7526 DSCN7534 DSCN7535 DSCN7538 DSCN7540 DSCN7541 DSCN7543 DSCN7546 DSCN7548 DSCN7554 DSCN7556 DSCN7559 DSCN7560 DSCN7563
DSCN7507DSCN7509

Θέματα που ενδιαφέρουν

20 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΕΤΣΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΥΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ. ΦΟΒΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

 2. Ενωμενοι ποτε νικημενοι

  Ομοσπονδο αυτονομο εκπαιδευτικο ιδρυμα Αιτωλοακαρνανιας, με αυτονομηση και συνενωση των εναπομειναντων τμηματων σε Αγρινιο & Μεσολογγι.
  Μονο ετσι, αν υπαρξει μελλον.

  Αλλιως θα βγει κανενα ΦΕΚ ‘νυχτα’, και ‘μην ειδατε τον Παναή’…

 3. Μαίρη Τ.

  Καλά, αυτόν το Μητροπολίτη, δεν τον λυπάστε καθόλου ήθελα να ήξερα; Κι αυτόν στην πολιτική; Τη μία τον καλούν κάποιοι σε εκδήλωση για τη “Βόρεια Ήπειρο”, την άλλοι εσείς για το πανεπιστήμιο, βάλτε τον να κάνει και κανένα Ευχέλαιο μπας και σταματήσουν να κλέβουν μέχρι κι αγάλματα κάποιοι!! Και τώρα δηλαδή τι θα γίνει δήμαρχε; Πώς θα απαγορεύσεις τη μεταφορά, αν η απόφαση της πολιτείας και του υπουργείου παιδείας είναι με το μέρος της πρυτανείας;; Γιατί σε σνόμπαραν οι πολιτικοί και δεν ήρθε κανένας;; Να πω και στο φίλο “Ενωμενοι ποτε νικημενοι” που έκανε το σχόλιο παραπάνω: Πιστεύεις στ’ αλήθεια πως μπορεί να είναι ενωμένες ποτέ οι πόλεις Αγρίνιο και Μεσολόγγι; Μετά και τον διχασμό που ξεκίνησε χωρίς κανέναν λόγο ο δήμαρχος του Αγρινίου παλιότερα και ακολούθησαν οι δηλώσεις, επίσης διχασμού, του δημάρχου Μεσολογγίου;; Όταν οι ηγέτες των δύο μεγάλων πόλεων βρίσκονται στα “χαρακώματα” μια ζωή και χωρίζουν και το λαό σε Αγρινιώτες και Μεσολογγίτες, περιμένεις προκοπή σε τούτον τον τόπο που λέγεται Αιτωλοακαρνανία;; Ή μήπως περιμένεις βοήθεια απ’ τον Πατρινό Κατσιφάρα που τον είχε δίπλα του ο δήμαρχος στη σύσκεψη;;;

 4. Φτωχός σκέτος

  @Μαίρη Τ.

  Ο Πατρινός Κατσιφάρας έχει ψηφίσει για να έχεις Εφετείο, έκανε χτες περιφερειακό συμβούλιο για να μείνουν οι σχολές Αγρίνιο, μέχρι και την Οικονομική είχε παλέψει να μη φύγει. Μεταξύ μας να ψαχτούμε τι ψηφίζουμε γιατί από δω μέσα χάνουμε λάδια.

 5. ΠΑΝΕ-6

  ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

 6. Μεσολογγιτης

  Οταν θα μεινεις με το 0(για να μην πω τιποτε αλλο), Πανε-6 κι οσοι φορατε αυτα τα μυαλα,
  τοτε θα καταλαβεις (αλλα οταν εβρεχε μυαλο εσυ κραταγες ομπρελα μαλλον),
  οτι ο μεγαλοϊδεατισμος ειναι βλαπτικος.

  Ακου ‘εξισωσεις προς τα κατω’.
  Τι να σου πω…’κουκια τρως, κουκια μαρτυρας’ που λεει κι ο θυμοσοφος λαος μας….

  Εισαι μεγαλο τρολ, ελπιζω οι υπολοιποι αγρινιωτες να ειναι καλυτερου επιπεδου….

  Και μην ξεχασεις να διεκδικησεις και εδρα του Cern στο Αγρινιο…

 7. κωστας

  Ξεσηκωμος εδω και τωρα. Αυτονομο πανεπιστήμιο εδω και τωρα. Οι σχολές δεν πανε πουθενα να το καταλαβετε και να παλεψετε μαζι μας

 8. ΠΑΝΕ-6

  ΦΙΛΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΣΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΩΣ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Κ.Τ.Λ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ TOΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΩ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΕΙ ΣΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Κ.Τ.Λ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ.ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΙΓΟΜΑΙ ΩΣ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ …ΑΝΤΕ ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΖΑΜΠΟΝΟΚΟΠΤΙΚΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΓΙΑΥΤΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΛΗ.

 9. Πανέ-6

  Πάρτε το χαμπάρι. Τα πανεπιστήμια υπάρχουν για να παράγουν γνώση και νέους επιστήμονες, και όχι εισόδημα στις τοπικές οικονομίες. Για αυτόν το λόγο το πανεπιστήμιο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για να αποφασίσει για τα τμήματά του. Κανείς άλλος. Ούτε δήμαρχοι, ούτε περιφερειάρχες ούτε φορείς κλπ… Αν αυτό κρίνει ότι πρέπει να συγκεντρώσει τα τμήματά του σε ένα χώρο, έτσι πρέπει να γίνει. Πουθενά στο εξωτερικό (στις σοβαρές και ανεπτυγμένες χώρες εννοείται) δεν υπάρχουν πανεπιστήμια διάσπαρτα σε διαφορετικές πόλεις, γιατί εκεί δεν τα ιδρύουν για να ικανοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, αλλά για να παράξουν γνώση. Επομένως το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια θεσσαλίας, θράκης, πελοποννήσου λειτουργούν μια χαρά, δεν αποτελεί επιχείρημα.

  Με λίγα λόγια ο καθένας κάνει κουμάντο στο “σπίτι” του, και η πρύτανις στο πανεπιστήμιό της.

 10. Πανέ-6

  “Το αγρίνιο στις 10 μεγαλύτερες πόλεις της ελλάδας” αναφέρει ο φίλος πιο πάνω.

  Ας είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Δεν βλάπτει.

  Στη σελίδα της wikipedia στο άρθρο “απογραφή πληθυσμού 2011” τοποθετεί την πόλη στην 17η θέση με 53.433 κατοίκους ενώ τον δήμο αγρινίου στην 19η θέση με 94.181 κατοίκους.

 11. Alex PAv

  Πάνε-6 τι θες ρε ; μολύνεις το όνομα του Παναιτωλικού και θάβεις την πόλη που σε έθρεψε. Στα τσακίδια ρε προδότη, Eφιάλτη

 12. ΠΑΝΕ-6

  ΜΙΚΡΕ ΠΑΝΕ-6 ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ Η ΒΙΚΙΠΙΝΤΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ 106.500 ΔΗΜΟΤΕΣ.ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΝΤΩΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΝ.ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΠΟ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΟΠΟΤΕ Η ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

 13. ΠΑΝΕ-6

  106.053 ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΑ. ΟΠΟΤΕ Ο ΠΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

 14. Πανέ-6

  @ΠΑΝΕ-6, Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις; Στον δήμο μένουν μόνιμα 94 χιλιάδες άνθρωποι και ψηφίζουν 106 χιλιάδες. Δηλαδή περίπου 20 χιλιάδες δημότες μένουν αλλού και έρχονται για να ψηφίσουν γιατί δεν έχουν εγγραφεί στον δήμο που πραγματικά μενουν. Αθήνα κυρίως. Άλλο οι εγγεγραμένοι δημότες και άλλο οι κάτοικοι που δήλωσαν οτι μένουν αγρίνιο.

  Επίσης, αν όντως κάποιοι επιμένουν την ημέρα της απογραφής να πηγαίνουν στο χωρίο τους, αυτό γίνεται παντού, όχι μόνο στο αγρίνιο. Και άρα κάποιοι που μένουν σε μεγάλες πόλεις όπως αθηνα, θεσ/κη, πάτρα, απογράφονται στα χωριά καί της αιτ/νιας αφού κατάγονται από εκεί. Και συνεπώς οι πόλεις χάνουν και τα χωριά κερδίζουν στην απογραφή. Ο δήμος αγρινίου όπως ξέρεις έχει αρκετά χωριά τριγύρω.

  @Alex Pav, θέλω λογικά επιχειρήματα. Το “τι θες ρε βούτυρο” δεν είναι ένα από αυτά.

 15. ΠΑΝΕ-6

  Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ 106.053. ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΥΣ 110.000 ΔΗΜΟΤΕΣ.

 16. kasper

  εδω δεν μπορειτε να κρατησετε 3 υποβαθμισμενα χαμηλοβαθμα τμηματα και θελετε να σας φερουν και αλλα?? ακομα και τα παιδια του αγρινιου δεν εχουν σκοπο να σπουδασουν εκει αλλα κοιτανα να φυγουν…

  κοιταχτε λοιπον να ικανοποιοισετε τα αιτηματα των λιγοστων φοιτητων που εχετε, πχ σιτιση στεγαση και μην προσπαθειτε να βγαλετε οσο οσο απο τα ενοικια…

 17. ΠΑΝΕ-6

  KASPER ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑΚΙ? O ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΙΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ…ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΜΕ.ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

 18. Νikos

  Ολη αυτή η βλακώδης σχεδόν, τοπικίστικη λογική για την υπαρξη η μή Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο,δεν οδηγεί πουθενά.Ασχετα απο τη συνήθη kai κατακριτέα πρακτική των υπευθύνων της παιδείας που σκορπάνε Τμήματα κατα το δοκούν στις εσχατιές της χώρας,αν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε σοβαρα με το θέμα,θα διαπιστώσουμε τα εξής :1) Η πόλη μας,αρχές και πολίτες ποσώς ενδιαφέρονται για τη λειτουργία Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη πόλη η στο Νομό.Η μέχρι τώρα εμπειρία και πράξεις των Δημοτικών αρχών απο 20ετίας και πλέον πειθουν γι αυτό.2)Οι πολίτες (η αλλιώς η “κοινωνία” που επικαλούνται κάποιοι) ποσώς ενδιαφέρεται.Οι πράξεις το δείχνουν και τα “παχειά λόγια” το αποδεικνύουν.3)Οι εμπειρίες των φοιτητών της πόλης μας απο τη πόλη μας δεν νομίζω οτι μας κολακεύουν.Πολλάκις εχουν κατακεραυνώσει τη τοπική κοινωνία,οχι χωρίς λόγο.Ως πρεσβευτές οι φοιτητές μας,λειτουργούν εν πολλοίς αρνητικά.Εξέτασε κανείς τους λόγους; 4)To Aγρίνιο δεν διαθέτει εκείνα τα ειδοποιά στοιχεία που μπορούν να το καταστήσουν μια φοιτητούπολη.Αν τα δημιουργήσει,αν τα παράξει,τότε να το συζητήσουμε.5)Πανεπιστήμιο σημαίνει διακίνηση ιδεών,έρευνα και περιβάλλον που να υποστηρίζει τα παραπάνω.Υπάρχει τέτοιο στη πόλη μας;στο Μεσολόγγι;Δεν νομίζω.6) Για να ευδοκιμήσει,εστω και κόντρα στα παραπάνω,μια Πανεπιστημιακή Σχολή χρειάζεται σχεδιασμός που να πείθει το “κέντρο”,εμψυχο δυναμικό που να λειτουργήσει αυτό το σχεδιασμό,πόροι που θα επιτρέψουν σε αυτά τα σχέδια να υλοποιηθούν και τοπικές δυνατότητες που θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις των φοιτητών-επισκεπτών μας.Υπάρχει τίποτε απο όλα αυτά;Aν ναί ας κατατεθούν δημόσια προτάσεις και ο,τι τις συνοδεύει για να κρίνουμε με στοιχεία.Διαφορετικά θα λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του και θα αντιμετωπίζουμε το θέμα “Πανεπιστήμιο” οπως αν “εσφαξε” ο διαιτητής τον Παναιτωλικό,που λέει ο λόγος.Γιατι και ο Παναιτωλικός καμμιά σχέση δεν εχει με αστειότητες.Ας αποφασίσουμε ( λέμε τώρα) να παρουσιάσουμε πρόοδο στα της πόλης μας που και ευκολα θεωρούνται,και οταν θα καταξιωθούμε ως προοδευμένη κοινωνία,θα ερθουν και τα Πανεπιστήμια.Αλλά θα ειναι αλλοι και διαφορετικοί αυτοί που θα πάρουν το θέμα στη πλάτη τους τότε.Υπομονή λοιπόν.

 19. ΠΑΝΕ-6

  ENΩ ΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ…ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΜΟΚΟ ΟΜΩΣ.ΕΝΩ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ.

 20. Μεσολογγιτης

  Δεν πειραζει παιδια.
  Χτυπηστε στην πλατη, Δημαρχαιους, Βολευτες, νυσταλεους φορεις.

  Πανεπιστημιο η Αιτωλοακαρνανια μπορει να φεύγει, αλλα Αχαιοί και Ηλειοί μας στελνουν κατι αλλο καθως μαλλον αφου δεν μπορουμε να κρατησουμε το πανεπιστημιο -αυτο μας αξιζει, μας στελνουν τα σκουπιδια τους στην Παλαιρο!!!!

  Και ζησαν αυτοι καλα, και μεις σκουπιδότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.