Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Δεν πάει ούτε ο καιρός τα μαγαζιά…

Δεν πάει ούτε ο καιρός τα μαγαζιά…

Μπορεί τελικά να είναι αλήθεια κάτι που γράφτηκε πρόσφατα σε γνωστό site  ότι “με τέτοιο καιρό φέτος μοιάζει να μην έχει λόγο να έρθει και το καλοκαίρι,λόγω κρίσης!”; Αυτό σημαίνει ότι τα μετράμε όλα με βάση τι λεφτά έχουμε και δεν είναι καθόλου σωστό. Πάντως αυτό πρέπει να το πει κάποιος στους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και αναψυχής, καθώς έχει φτάσει τέλος Μαΐου και οι μαγαζάτορες που ποντάρουν στα παραδοσιακά “τραπεζάκια έξω” κοντεύουν να τρελαθούν από τα τερτίπια-εκτός της Εφορίας-και το καιρού.

Πριν λίγο, Κυριακή πρωί, ο καιρός έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι σε όλο το κέντρο που ο κόσμος έπινε ένα καφέ, αφού με την απότομη αλλαγή εξαφανίστηκαν όλοι ή έσπευσαν να καλυφθούν από την επερχόμενη μπόρα. Τελικά έβρεξε λίγο και…βλέπουμε. Πάντως δεν είναι άσχετη με την ψυχολογία και του κόσμου η αντίδραση στην απότομη πτώση της θερμοκρασίας και την καταιγίδα που πέρασε ξυστά. Δικαιολογούνται από τη μία καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χρειαζόσουν μπουφάν, αλλά από την άλλη η αστάθεια του καιρού της Άνοιξης δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Πριν 20 χρόνια που το καλοκαίρι έμπαινε κανονικά τον Ιούνιο δεν θυμόμαστε να είχε ο κόσμος τέτοιες αντιδράσεις, ούτε να επηρεάζεται τόσο.

Και το χειρότερο είναι ότι μαγαζάτορες μας μετέφεραν πως μετά από καιρό υπήρχε κάποια απογευματινή και βραδινή κίνηση στον καφέ ή το ποτό, καθώς χτες έκανε μια σχετικά ήπια μέρα από το πρωί. Μάλιστα χτες εμφανίστηκαν και τα πρώτα…μαζικά  υπαίθρια τραπέζια σε ταβέρνες, όπως στα Τρία Φανάρια ή τον Άγιο Κωνσταντίνο. Πάντως η πρόβλεψη είναι για εξομάλυνση των συνθηκών από πλευράς φαινομένων αλλά με αρκετή ψύχρα για την εποχή ειδικά το βράδυ.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.