Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Δεν “το βάζουν κάτω” για το Εφετείο οι δικηγόροι του Μεσολογγίου

Το παλεύουν ακόμη για το Εφετείο στο Μεσολόγγι. Συγκεκριμένα ο Δικηγορικός του Σύλλογος ελπίζει να δικαιωθεί στην προσφυγή που κατέθεσε κατά της  ίδρυσης του Εφετείου στο Αγρίνιο.Η προσφυγή επρόκειτο να  εκδικασθεί μετ’ αναβολών (λόγω εκλογών) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις 22 Νοεμβρίου 2012 και με αίτημα του Δ.Σ. Χανίων και Πατρών ορίσθηκε για τις 31 Ιανουαρίου 2013.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Γιάννης Ατσαλάκης παραβρέθηκε στον εορτασμό των 50 χρόνων της Τακτικής Διοικητικής Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δεν έχασε λοιπόν την ευκαιρία να έχει συναντήσεις για τα θέματα που αφορούν τα Πρωτοδικεία (Πολιτικό – Ποινικό – Διοικητικό) Μεσολογγίου

Μάλιστα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ο κ. Ατσαλάκης έκανε λόγο για άρνηση του Προϊσταμένου Εφετών του Εφετείου Δυτ. Στερεάς Ελλάδας  του Αγρινίου να παραδοθούν   στοιχεία (αριθμός αποφάσεων) αναγκαίων για την υποστήριξη της Προσφυγής  του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κατά της ίδρυσης του Εφετείου στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα πάντως με τον κ.Ατσαλάκη για το θέμα αυτό μεσολάβησε ο αρμόδιος Αντιεισαγγελέας του Α.Π. κ. Κατσιρώδης, με την ιδιότητα του Επιθεωρητού της Περιφέρειας του Εφετείου του Αγρινίου για τις ποινικές αποφάσεις ο οποίος   ενημέρωσε τον πρόεδρο των δικηγόρων του Μεσολογγίου ότι θα παραδοθούν τα στοιχεία (αποφάσεις ποινικές και πολιτικές).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.