Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Δηλαδή το βασικό μας πρόβλημα είναι η Διοικούσα;

Δηλαδή το βασικό μας πρόβλημα είναι η Διοικούσα;

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησαν οι 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και οι δήμαρχοι Αγρινίου και Μεσολογγίου. Σύμφωνα με το κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι βουλευτές, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα για το Πανεπιστήμιο:
”…Η κα. Άννα Διαμαντοπούλου για το θέμα του Αυτόνομου Πανεπιστημίου δήλωσε κατηγορηματικά ότι μέχρι τέλους του έτους θα έχει ορισθεί ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ αφού προηγηθεί διαδικασία, υποβολής αιτήσεων και βιογραφικών μέσω διαδικτύου από στελέχη και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας αλλά και στελέχη της Αγοράς και του Πολιτισμού, στελέχη με όρεξη, διάθεση και ικανότητες να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, πρότυπου, πρωτοποριακού και καινοτόμου, ελκυστικό για τους φοιτητές, αναγκαίο για την αγορά και ωφέλιμο για την κοινωνία…”
Kαταρχήν είναι θετικό ότι υπάρχει η βούληση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της αυτονόμησης. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε όλο αυτό το ντόρο που γίνεται με τη διοικούσα. Δηλαδή το κτηριακό, τις ελλείψεις προσωπικού και στέγασης τα έχουμε λύσει; Σαφώς και για κάποιους υπάρχει θέμα όμως δεν είναι το πρωταρχικό και ίσως αυτό που πρέπει να προβάλλεται τόσο πολύ προς τα έξω. Κακά τα ψέματα και οι μεν και οι δε (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) θέλουν κάθε φορά να τοποθετούν τους ημέτερους σε τέτοιες θέσεις. Σχετικά με τις διαδικτυακές προσλήψεις, δε μας βρίσκει αρνητικούς το όλο σκεπτικό, όμως στην παρούσα φάση χρονοτριβούμε λίγο παραπάνω τις διαδικασίες της αυτονόμησης. Βέβαια θα μας πείτε εδώ περιμένουμε τόσες δεκαετίες οι 2-3 μήνες θα μας χαλάσουν; Σε κάθε περίπτωση μένει να δούμε εάν όντως η επιλογή των ανθρώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, της αγοράς και του πολιτισμού θα γίνει με υπερκομματικά κριτήρια. Οψόμεθα λοιπόν…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.