Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Δηλώσεις Ταλιαδούρου για το Πανεπιστήμιο.

Δηλώσεις Ταλιαδούρου για το Πανεπιστήμιο.

Η παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Σπύρου Ταλιαδούρου στη διάσκεψη της ΝΟΔΕ την περασμένη Κυριακή στο Παπαστράτειο Μέγαρο αναμενόμενο ήταν να έχει ενδιαφέρον κυρίως για το ζήτημα του αυτόνομου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Ταλιαδούρος στην ομιλία του επανέλαβε τις γνωστές λίγο-πολύ θέσεις του ΥΠΕΠΘ πως το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχει πλέον καθοριστεί, ενώ οι διαδικασίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη μετά την σύσταση της επιτροπής, ολοκληρώνονται εντός του 2009.

Το καινούργιο στοιχείο στις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας είναι ότι κάνει λόγο για την προσθήκη του 4ου Πανεπιστημιακού τμήματος στο Μηχανογραφικό Δελτίο των υποψηφίων της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς το οποίο όπως είπε θα ανήκει στο αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Ουσιαστικά πρώτη φορά γίνεται συγκεκριμένη δέσμευση για το χρόνο λειτουργίας τόσο του 4ου τμήματος, όσο και της αυτονόμησης. Σαν είδηση αναμφίβολα είναι θετική. Βέβαια και άλλη φορά ακούστηκαν δεσμεύσεις με συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την …πανηγυρική” 16η του Σεπτέμβρη για το Εφετείο;

Εμείς (θεού θέλοντος) και το Φεβρουάριο εδώ θα είμαστε. Ελπίζουμε τότε να μη γίνουμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.