Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Δημοπρασίες για έργα στην εθνικό οδό

Δημοπρασίες για έργα στην εθνικό οδό

Στις 19 Ιουνίου για την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων και στις 26 Ιουνίου για την εθνική οδό Πατρών – Πύργου θα διενεργηθούν απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι δημοπρασίες για τα έργα τμηματικών αντικαταστάσεων του ασφαλτοτάπητα και την άρση της επικινδυνότητας των δυο εθνικών οδών, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είναι γνωστό για την εθνική οδό Πατρών – Πύργου θα διατεθούν 1,5 εκ. ευρώ και αντιστοίχως για την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων 3 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας των δυο δρόμων και την αναβάθμιση τμημάτων τους που παρουσιάζουν σήμερα φθορές.

Η Περιφέρεια έχει ήδη προχωρήσει στην αναλυτική καταγραφή των τμημάτων όπου θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις και όπως έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας «οι παρεμβάσεις μας θα είναι στοχευμένες, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας του οδοστρώματος και την άμεση αντιμετώπιση φθορών που σήμερα ταλαιπωρούν τους οδηγούς».

Για την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ θα γίνουν παρεμβάσεις για την ανακατασκευή του οδοστρώματος, μεταξύ άλλων, στον κόμβο Αντιρρίου, στην Μακύνεια, στη Ρίζα, στην Παλιοβούνα (σε δυο σημεία), στην Κάτω Καλαβρούζα, στα Χάνια Γαυρολίμνης, στο Περιθώρι – Γαλατάς, στην Γέφυρα Ευήνου, στον κόμβο Αγριλιάς (35ο χιλιόμετρο), στον κόμβο Χαλαζιά (προς Αστακό), στον κόμβο Αγγελοκάστρου, στην Πλευρώνα (41ο χιλιόμετρο), στα Φραγκουλεϊκα, στον κόμβο Συκιάς, στον κόμβο Αγρινίου, στην διασταύρωση Σπολάιτα- Καστράκι, στον Στράτο, στη Λεπενού, στην Κυψέλη, στον Άγιο Στέφανο, στο Ρίβιο, στην διασταύρωση Κατούνας, στον Στάνο, στην Αμφιλοχία, στον κόμβο Μπούκας, στο Λουτρό, στο Ανοιξιάτικο, στο Κατάφουρκο, στο Μενίδι και στη Συκούλα, κοντά στα όρια με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις περιλήψεις των διακηρύξεων οι διαγωνισμοί θα γίνουν με το σύστημα υποβολής προσφορών με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν. 3669/2008, και με το σύστημα «προσφοράς μειοδοσίας στο ποσοστό οφέλους απολογιστικών εργασιών» του άρθρου 9 του ιδίου νόμου μόνο όσον αφορά τη δαπάνη της ασφάλτου που ενσωματώνεται στο έργο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.