Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Εκλογές για την ΠΕΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Εκλογές για την ΠΕΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου δεν είχε την… ένταση άλλων αντίστοιχων, ίσως γιατί είχε ως κύριο θέμα την εκλογή 15 αντιπροσώπων από το δήμο Αγρινίου για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και κατόπιν για τις εκλογές για την Κεντρική Ένωση Δήμων.
Σε ότι αφορά το κεντρικό αυτό θέμα, που διεξήχθη με ξεχωριστές κάλπες για την πλειοψηφία και ξεχωριστές για τη μειοψηφία, η μεγάλη έκπληξη έγινε με τη μη εκλογή από ένα ψηφοδέλτιο 6 υποψηφίων που θα έβγαζε 5 αντιπροσώπους του κ. Λάμπρου Κοτρολού παλιού στελέχους της μείζονος αντιπολίτευσης και εκ των ιστορικότερων δημοτικών συμβούλων. Να σημειωθεί ότι από την πλειοψηφία και οι 25 σύμβουλοι ψήφισαν χωρίς αποκλίσεις όλοι και τους 8 υποψηφίους τους, ενώ έναν υποψήφιο ανέδειξε η ελάσσων αντιπολίτευση τον κ. Δήμα. Εκτός από την αναλογία 8-5-1 στην ΠΕΔ εκλέγεται αυτοδικαίως και ο δήμαρχος κ. Μοσχολιός. Για να έρθει το αποτέλεσμα αυτό για την Πανδημοτική Πρωτοβουλία υπήρξε διαφοροποίηση στην ψήφο τριών συμβούλων της από την αρχική βεβαιότητα ότι το μέλος που θα έμενε εκτός(αναπληρωματικό) θα ήταν ο κ. Δημητρέλης.
Πάντως πριν να γίνει η ψηφοφορία υπήρξε διαφωνία ως προς το πόσο δίκαιη είναι η εκπροσώπηση στην ΠΕΔ και την ΚΕΔ καθώς ο κ. Νικάκης υποστήριξε ότι οι διαδικασίες νοθεύουν την λαϊκή ψήφο και το μόνο δίκαιο σύστημα είναι η απλή αναλογική. Επίσης ο κ. Κοτρολός τόνισε ότι οι εκλογές άργησαν πολύ με αποτέλεσμα να παραταθεί η θητεία της ΤΕΔΚ και να παρθούν σημαντικές αποφάσεις από μη εκλεγμένους και από μειοψηφούντες. Σε αυτό ο κ. Μοσχολιός απάντησε ότι συμφωνεί ενώ για την εκπροσώπηση δήλωσε ότι τουλάχιστον τώρα η εκπροσώπηση είναι δικαιότερη καθώς η ελάσσων αντιπολίτευση βγάζει εκπρόσωπο ενώ με το προηγούμενο προεδρικό διάταγμα δεν θα έβγαζε.
Στην προ ημερήσιας διαδικασία συζητήθηκε και ερώτηση της μείζονος αντιπολίτευσης για το αν έχουν αλλάξει τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στα όρια του νομού, όπου η απάντηση ήταν αρνητική. Ακόμη σαν εκτός ημερήσιας και με τη διαδικασία του επείγοντος ήρθαν το θέμα της συνδρομής του δήμου στην αμοιβή(ύψους 2 χιλιάδων ευρώ και από κοινού με άλλους 4 δήμους) ενός τεχνικού γραφείου που θα βοηθήσει την νέα νομική μάχη για την μη εκτροπή του Αχελώου αλλά και η εκπόνηση μελέτης για να συμπεριληφθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής Θεστιέων στο ΕΣΠΑ, μέσω τεχνικού δελτίου, που θα προλάβει τις ημερομηνίες. Για το δεύτερο θέμα υπήρξε αποχή από όλη την αντιπολίτευση και ως προς το επείγον του θέματος αλλά και ως προς την ουσία και πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας μόνο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.