Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Διαμαρτυρία δημοτών από το Φούσκαρι Αγρινίου για τους ρομά

roma_0_0Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την παρουσία , τις συνθήκες διαβίωσής και τη συνολική συμπεριφορά των ρομά που έχουν εγκατασταθεί  στην περιοχή Φούσκαρι Αγρινίου (όπισθεν Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου), ,εκφράζουν κάτοικοι της περιχοής. Με επιστολή τους προς στον Δήμαρχο Αγρινίου, ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Η επιστολή που υπογράφουν 33 κάτοικοι έχει ως εξής:

“Πάει περίπου ένας χρόνος από τότε που άρχισε η αθρόα προσέλευση Roma από όλη την Ελλάδα και τα βαλκάνια, ακόμη και στην περιοχή δυτικά του Δημοτικού Σταδίου. Απόρροια του γεγονότος αυτού είναι κάθε μέρα να φυτρώνουν πρόχειρα παραπήγματα από νάιλον και χαρτόνια. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι άνθρωποι αυτοί είναι πρωτόγονες και απάνθρωπες. Χωρίς νερό, φως, στοιχειώδης υγιεινή, τροφή και χώρους κοινόχρηστους για τα παιδιά τους τα οποία ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Ως αποτέλεσμα της ανωτέρου κατάστασης είναι οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου να επιβιώσουν, να επιδίδονται σε λεηλασίες στην  γύρω περιοχή ώστε να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Κλέβουν φρούτα, κότες, πρόβατα, λαχανικά και οτιδήποτε άλλο φαγώσιμο καταστρέφοντας περιφράξεις και σπάζοντας παράθυρα και πόρτες προκειμένου να αποκτήσουν οτιδήποτε θα τους εξασφαλίσει λίγα ευρώ. Επίσης κόβουν δέντρα ξένης ιδιοκτησίας προκειμένου να έχουν την απαραίτητη καύσιμη ύλη για να ζεσταθούν.

Τα παιδιά τους μη έχοντας χώρο να εκτονωθούν έχουν μετατρέψει την γύρω περιοχή (σπίτια και κτήματα κτηνοτρόφων) σε παιδική χαρά και χώρους αναψυχής. Όποιος επιχειρήσει να τους κάνει παρατηρήσεις, αμέσως υπόκειται σε λιθοβολισμό με συνέπεια την πρόκληση σωματικών βλαβών, αλλά και καταστροφές σε αυτοκίνητα και ελκυστήρες.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο όπου ακόμα και η προσέλευση στα κτήματα να είναι επικίνδυνη.  Επανειλημμένως έχουμε καλέσει την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία λόγω πυρκαγιών, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίες μας άλλοτε μας παρέπεμψαν στο να κάνουμε μηνύσεις και άλλοτε στο Δήμαρχο ότι αυτός είναι  υπεύθυνος.

Έτσι και εμείς θεωρώντας ότι όντως το πρόβλημα είναι κοινωνικό και πολιτικό απευθυνόμαστε σε εσάς και σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσατε να δώσετε κάποιας μορφής λύση γιατί η κατάσταση αυτή είναι πλέον αδύνατο να συνεχιστεί έτσι.

Τέλος, δεν είναι δυνατόν εγκαταστάσεις όπως το ΚΤΕΟ, διάφοροι εμπορικοί συνεταιρισμοί, το Δημοτικό Στάδιο και Δημόσια σχολεία τα οποία βρίσκονται δίπλα στον καταυλισμό, να είναι απροσπέλαστα από τους δημότες εξαιτίας του φόβου υλικών ζημιών στα αυτοκίνητα τους ή του προπηλακισμού τους”.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. Κώστας Παπαδόπουλος

  Πολύ μεγάλο δίκιο έχετε και μπράβο για την ενέργειά σας! Επειδή ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια μ’ αυτή την ομάδα ανθρώπων, ερευνητικά αλλά και βοηθώντας τους (δε γνωρίζουν ούτε μια αίτηση να κάνουν), για να σας βοηθήσω κι εγώ στην προσπάθειά σας (χάρηκα που τα γράφετε όπως είναι πραγματικά), θα παραθέσω εδώ κάποια επίσημα στοιχεία που έχω απ’ την έρευνα που κάνω, για να διαπιστώσετε κι εσείς αλλά και οι αναγνώστες πολίτες την εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων απ’ τους ίδιους που εξαθλίωσαν κι εμάς. Α) Τη 10ετία που πέρασε, δόθηκαν πανελλαδικά για αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των ρομά, πάνω από 60 εκατ. ευρώ. Β) Χορηγήθηκαν 7.845 στεγαστικά δάνεια των 60.000 ευρώ έκαστο, με εγγυητή μάλιστα το Δημόσιο, δηλαδή εμάς! Γ) Επειδή οι ρομά δεν πλήρωναν τις δόσεις των δανείων αυτών που πήραν για να φτιάξουν σπίτια (…καλυβάκια των 60.000 ευρώ (!) – κι ο νοών, νοείτω…), το Δημόσιο χρωστάει ακόμα αυτή τη στιγμή, ως ληξιπρόθεσμα χρέη αυτών των δανείων, στα πιστωτικά ιδρύματα, πάνω από 100 εκατ. ευρώ! Αντιλαμβανόμαστε το τι θα μπορούσε να γίνει σε όλη τη χώρα γενικότερα και στο Αγρίνιο ειδικότερα με σωστή διαχείριση τόσων χρημάτων? Ολόκληρος και ξεχωριστός οικισμός με δικό του σχολείο, με ύδρευση και υγιείς συνθήκες διαβίωσης. Και δε θα συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν μ’ αυτούς τους ανθρώπους, όπως πολύ εμπεριστατωμένα γράφετε στην επιστολή σας. Βλέπουμε ότι οι ίδιοι που ρήμαξαν κι εξαθλίωσαν εμάς, έκαναν πιο Άθλιους τους άθλιους! Και σε κάθε εκλογές τούς παίρνουν και τις ψήφους μ’ οποιονδήποτε τρόπο… Για την περιοχή του Αγρινίου πάντως, εγώ έχω ζητήσει ήδη έλεγχο για το πού πήγαν τόσα λεφτά και πόσα και τι είδους σπίτια κατασκευάστηκαν. Μακάρι να σας βοήθησα και πέστε τα και στο δήμαρχο. Ευκαιρία να τα μάθουν κι άλλοι πολίτες. Όσο για τα στοιχεία, αναλαμβάνω ο ίδιος εγώ την ευθύνη agrinionews.gr κι ανέβασε το σχόλιο, χωρίς κανέναν φόβο. Εξάλλου, τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη πάει στους αρμόδιους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς…

 2. ΤΑΚΗΣ

  ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΟΙ. ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΙΤΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ 9000 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ, ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

 3. Κώστας Παπαδόπουλος

  Γιατί δεν τους ελέγχει κανείς, κ. Ροδίτη, καθώς έχουν πολλές – μα πάρα πολλές – ψήφους! Βλέπεις και τα έργα, όπως αυτό στ’ Αη Βασιλιώτικα, τώρα προεκλογικά τα φτιάχνουν. Καιρός δεν είναι να σταματήσει αυτό? Όσοι είναι ντόπιοι και θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία, να βοηθηθούν με τις χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα που δίνονται γι’ αυτούς (αρκεί να μη …χάνονται αυτές και πηγαίνουν σε άλλες τσέπες, όπως λένε τα στοιχεία του πρώτου μου σχολίου) κι όσοι είναι διερχόμενοι, πολύ απλά να μην τους δέχεται ο δήμος (ο κάθε δήμος). Τώρα, όμως, που πλησιάζουν οι εκλογές, μην εκπλαγούμε αν δούμε κι ακόμα περισσότερους… Δε συμφωνείς? Και για τον έλεγχο που αναφέρομαι στο άλλο μου σχόλιο, συμφωνείς ότι πρέπει να γίνει?

 4. roditis akis

  Κύριε Παπαδόπουλε φυσικά και συμφωνώ όχι μόνο με την θέση σας στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και με όλα τα σχόλια σας που έχω διαβάσει κατά καιρούς …!!

 5. S3

  παλια λεγαν την αχαϊα γυφτοπεριοχη,πλεον γινομαστε με μεγαλη διαφορα εμεις & αν ξανα βγει αυτος ο δημαρχος (ναι αυτος που το ψηφοδελτιο του ειχε γυφτους,αλβανους & οτι αλλο μπορουσε να μαζεψει τετοιους ψηφους) τοτε φομαμαι πως η κατασταση δεν θα εχει γυρισμο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.