Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Διαμαρτύρεται για τον σχολικό «Καλλικράτη»

Διαμαρτύρεται για τον σχολικό «Καλλικράτη»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοσίων Σχολείων Δήμου Αγρινίου

Με αφορμή την προσπάθεια εφαρμογής στη πράξη όσων προβλέπονται στο νόμο Καλλικράτη για το χώρο της εκπαίδευσης ,το Δ.Σ. Της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου συνεδρίασε και αποφάσισε ως εξής:
Διαμαρτύρεται έντονα και καλεί τους γονείς σε αγώνα προκειμένου να μη περάσουν τα όσα προβλέπονται σχετικά με τις καταργήσεις συγχώνευσης δημοσίων σχολείων. Ούτε ένα δημόσιο σχολείο να μη καταργηθεί- συγχωνευτεί ,αλλά αντίθετα να ιδρυθούν και νέα.
Να σταθούν ενάντια στις αποφάσεις που σκοπό έχουν να καταργήσουν το δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων και την κατηγοριοποίηση τους ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των δήμων. Απώτερος σκοπός όλων των παραπάνω είναι η μετατόπιση του κίστους σπουδών στους ωμούς των γονιώνΗ συνεχής υποχρηματοδότηση των σχολείων και η διαρκής απαξίωση τους οδηγεί ολοταχώς στην αγκαλιά της ιδιωτικής παιδείας.
Τώρα είναι ανάγκη γονείς εκπαιδευτικοί μαθητές αγωνιστούμε για ακόμα καλύτερα δημόσιο και δωρεά σχολείο ενιαίο υποχρεωτικό δωδεκάχρονο για όλα τα παιδιά με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος             η γραμματέας
Τάρεκ Αλοπισάτ       Γεωργία Μυλωνά

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.