Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Διψούν οι αγρότες για νέες καλλιέργειες (VIDEO)

Διψούν οι αγρότες για νέες καλλιέργειες. Διψούν επιτέλους για ένα νέο όραμα στον πρωτογενή τομέα. Η κατάσταση στην οικονομία έφθασε σε αυτό και γιατί μεταξύ άλλων η χώρα δεν παράγει. Ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία τα χωράφια έμεινα χέρσα, οι αγρότες εγκατέλειψαν τις καλλιέργειες και το μόνο όραμα που εξέπεμψε ο πολιτικός κόσμος τα περασμένα χρόνια ήταν αυτό των επιδοτήσεων…
Έτσι καθώς ξεπρόβαλε μια πρόταση για εναλλακτική καλλιέργεια, αυτής της στέβιας εκατοντάδες αγρότες έσπευσαν να ενημερωθούν.
Ενδεικτικό το video από την ημερίδα για τη Στέβια που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο.
Για την καλλιέργεια της στέβιας, τις μεθόδους, τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές της μίλησαν οι Λόλας Πέτρος ( Καθηγητής Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μιου Θεσσαλίας), Ταραντίλης Πέτρος (Επίκουρος Καθηγητής ΕνόργανηςΧημικής Ανάλυσης Φυτικών Προϊόντων Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών) , Σουίπας Σπυρίδων (Γεωπόνος , Υποψ. Διδάκτορας στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών Παν/μιου Θεσσαλίας), Ντζάνης Ηλίας Γεωπόνος (πρώην προϊστάμενος Κ.Σ.Ε.Α. ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) και Καραπαπά Βασιλική (Γεωπόνος Φυτοπαθολόγος Ph.D.). Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Αγρινίου Π.Μοσχολιός και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.