Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Είκοσι περίπου εντολές τη μέρα για διακοπή ρεύματος στο Αγρίνιο από τη ΔΕΗ

Είκοσι περίπου εντολές τη μέρα για διακοπή ρεύματος στο Αγρίνιο από τη ΔΕΗ

Παρότι ήταν κάπως δύσκολο για το ρεπορτάζ του agrinionews.gr να βρεί από πού ενεργοποιείται η εντολή που υπάρχει από την κεντρική διοίκηση για κόψιμο του ρεύματος σε όσους έχει παρέλθει το 80ήμερο περιθώριο, τελικά υπάρχει η πρώτη πληροφόρηση. Από την κεντρική διοίκηση στο Αγρίνιο χρειάστηκε να πάμε στους τεχνικούς (που είναι βέβαιο ότι εκτελούν εντολές και δεν τις εκδίδουν…) και κατόπιν στο λογιστήριο πάλι της κεντρικής διοίκησης ώστε να μάθουμε ότι υπεύθυνο είναι το τμήμα Εμπορίου. Εκεί επίσης μάθαμε ότι δεν είναι μόνο η ΔΕΗ αλλά υπάρχουν και…ανταγωνιστές, δηλαδή οι άλλες εταιρίες ρεύματος στη χώρα των οποίων οι εντολές δεν είναι μαζί με της ΔΕΗ…
Μετά από όλα αυτά μπορέσαμε να πληροφορηθούμε ότι κατά προσέγγισε από τη ΔΕΗ κάθε μέρα προβλέπεται να εκδίδονται 20 εντολές για διακοπή ρεύματος στη ΔΕΗ με έμφαση αρχικά στους πιο μεγάλους λογαριασμούς, αλλά χωρίς αυτό να είναι επίσημη εντολή. Επίσης ότι έχουν ήδη γίνει δύο διακοπές σε επιχειρήσεις της περιοχής-εκτός κέντρου και σε εταιρίες που δεν λειτουργούσαν. Πάντως ο αριθμός είναι μόνο κατ’ εκτίμηση και είναι αρκετά μικρός, αφού για παράδειγμα στο Ηράκλειο, για σήμερα μόνο, έχουν προγραμματιστεί-όπως μεταδίδουν κεντρικά ΜΜΕ-περίπου 400 τέτοιες εντολές.
Εκεί που το τοπίο είναι θολό είναι πρώτον στο πόσοι λογαριασμοί κόβονται αποκλειστικά επειδή δεν πλήρωσαν το χαράτσι-όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται-η κόβονται και γιατί οι ιδιοκτήτες θα αποφάσιζαν ούτως ή άλλως σε ένα ακίνητο ότι το ρεύμα δεν το χρειάζονται. Υπάρχουν δηλαδή και πολλοί χρωστούμενοι λογαριασμοί και χωρίς το χαράτσι. Επίσης χαμός γίνεται με όσους δεν πλήρωσαν με όσους εξαιρούνται από το νόμο, όπου απαιτείται χαρτί από την Δ.Ο.Υ. π.χ. στο Αγρίνιο αλλά αυτό τα χαρτί δεν σταματά τη διακοπή! Πληρώνεις και μετά εννοείται ότι θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου…
Τις επόμενες μέρες είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και οργανωμένες αντιδράσεις και μια και τα έχουμε αναφέρει, στο Ηράκλειο, βρίσκεται σε εξέλιξη κατάληψη της εισόδου του κτιρίου ώστε να εμποδιστεί η είσοδος των υπαλλήλων αλλά και η παραλαβή των εντολών διακοπής από τους εργολάβους. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, οι Πολίτες κατά του Χρέους αλλά και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.
Να σημειωθεί ότι η ΓΕΝΟΠ έχει ανακοινώσει ότι δε συμμετέχει στο κόψιμο των παροχών. Από τις 10 Οκτωβρίου που βγήκε ο πρώτος λογαριασμός με το ειδικό τέλος έχουν εκδοθεί 9.500.000 λογαριασμοί και το συνολικό ύψος των τελών φθάνει στο 1.950.000.000 ευρώ. Από τους 9.500.000 λογαριασμούς με το ειδικό τέλος μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί οι 5.500.000 με συνολικό ύψος τελών 1.100.000.000 ευρώ.
Από τους υπόλοιπους 4.000.000 λογαριασμούς με το ειδικό τέλος που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, οι 1.500.000 (με ύψος ειδικού τέλους 350.000.000) έχουν λήξει και για 250.000 λογαριασμούς έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή ρεύματος.
Το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ έχει εκδώσει ήδη 50.000 εντολές διακοπής, από τις οποίες οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς το διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές.
Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ καλεί τους τεχνικούς της ΔΕΗ που θα λάβουν τις σχετικές εντολές να τις αγνοήσουν και να εμποδίσουν και τους εργολάβους που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπές…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.