Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Εγκαίνια για την έκθεση του ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer στο Δημαρχείο Ναυπακτίας (φωτο)

pol-pinakas-murerΈως τις 22 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά έργα του ιταλού ζωγράφου και γλύπτηFranco Murer, τα οποία εκτίθονται στην κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου Ναυπακτίας. Η έκθεση «Αναμνήσεις σε άσπρο-μαύρο: γιατί τον Άνθρωπο τον σέρνουν στους πολέμους. Δεν το επιλέγει ούτε συμμετέχει» είναι αφιερωμένη στον ιταλό καλλιτέχνη Guido Mele, που κατά τη διάρκεια των κατοχικών χρόνων φιλοτέχνησε το τέμπλο του ναού στον Αγραπιδόκαμπο. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο εκτίθονται οι ζωγραφικές μαρτυρίες του ζωγράφου και χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη και του καλλιτέχνη Ανδρέα Παπαδάτου.

Το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή την τελετή των εγκαινίων, ο κ.Murer προσέφερε στο Δήμαρχο ΝαυπακτίαςΤάκη Λουκόπουλο έναν πίνακά του, ο οποίος, όπως ειπώθηκε από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιάννη Ράπτηθα κοσμίσει τη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης, προσπάθειες για τη δημιουργία της οποίας βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη. Εκ μέρους του Δήμου ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ. της 1ης ΓΕΝ Χρήστος Σαλαμούρας προσέφερε στον τιμώμενο καλλιτέχνη αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης. Παρούσα στην τελετή ήταν η πρόξενος επί τιμή της Ιταλίας στην Καλαμάτα Margherita Bovicelli.

Σημειώνεται πως η έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης στη Μεσσήνη, στην Αθήνα, στη Λέρο και το Βόλο και υποστηρίζεται από την Comune di Falcado, την Agenzia Consolare Onoraria d” Italia Kalamata και το Museo Murer.

Λίγα λόγια για τον Franco Murer

Ο ζωγράφος και γλύπτης Franco Murer γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Falcado της Ιταλίας και η επαφή του με την τέχνη ξεκίνησε από την παιδική του κιόλας ηλικία, λόγω του πατέρα του, ο οποίος του έδωσε από πολύ νωρίς τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με τεχνικές της γλυπτικής και της ζωγραφικής. Γεννήθηκε το 1952, αλλά ήδη το 1965 λαμβάνει το πρώτο του μετάλλιο. Tο 1974 αποφοιτά από την Accademia di Belle Arti της Βενετίας. Η καλλιτεχνική προσωπικότητα του Franco Murer αποκαλύπτεται στην πορεία των ετών και ο ίδιος μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογικές τόσο στην Ιταλία όσο και το εξωτερικό.

lepantomag.gr

IMG_6490.JPGIMG_6488.JPGIMG_6495.JPGIMG_6497.JPGIMG_6501.JPGIMG_6502.JPGIMG_6504.JPGIMG_6508.JPGIMG_6509.JPG

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.