Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Σχολής Αγιογραφίας της Μητρόπολης

Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Σχολής Αγιογραφίας της Μητρόπολης

pol-sxoli-agiografias-ekthesi6Εγκαινιάστηκε χθες, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος η έκθεση της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου παρουσιάστηκαν έργα των μαθητών με γενικό θέμα «Μανουήλ Πανσέληνος».

Την έκθεση εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, στις 19:30 το απόγευμα στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αγρινίου (παλαιά αγορά) στην οδό Σκαλτσοδήμου.

Η λειτουργία της συγκεκριμένης έκθεσης θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 ενώ θα παραμένει ανοιχτή κατά τις ώρες 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00.

Ο Μανουήλ Πανσέληνος όπως αναφέρεται στην Wikipedia, ήταν Έλληνας αγιογράφος από τη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι γνωστά τα στοιχεία της ζωής του. Άφησε πολλές σημαντικές αγιογραφίες στο Άγιοn Όρος, ιδίως στην ιερά μονή Βατοπεδίου, της Λαύρας και του Πρωτάτου των Καρυών. Τα έργα του κατατάσσονται χρονολογικά μεταξύ του 11ου και 13ου αιώνα μ. Χ.

Έργο του θεωρείται και το παρεκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου στη Θεσσαλονίκη.

P1120871w pol-sxoli-agiografias-ekthesi2 pol-sxoli-agiografias-ekthesi3 pol-sxoli-agiografias-ekthesi4 pol-sxoli-agiografias-ekthesi5 pol-sxoli-agiografias-ekthesi7 pol-sxoli-agiografias-ekthesi8 pol-sxoli-agiografias-ekthesi10

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.