Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Ειδική Γραμματεία Υδάτων: «Εξαιρετικής ποιότητας» τα νερά στην Ψανή

epi-psaniΩς «εξαιρετικής ποιότητας» χαρακτηρίζονται τα νερά στην Ψανή από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Όπως αναφέρεται στην έκθεση που εξέδωσε η Ειδική Γραμματεία το Μάιο του 2014 σχετικά με την ταυτότητα υδάτων κολύμβησης της Ψανής «τα ύδατα κολύμβησης στην ακτή Ψανή είναι εξαιρετικής ποιότητας με βάση τα αποτελέσματα ταξινόμησης της τελευταίας τετραετίας». Όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση «η ακτή έλαβε για το έτος 2014 το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας καλύπτοντας κριτήρια που, συμπληρωματικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης και την καθαρότητα της ακτής, σχετίζονται με την οργάνωση της ακτής, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία της φύσης».

Παράλληλα, όσον αφορά στην παραλία του Γριμπόβου «τα ύδατα κολύμβησης στην ακτή Γρίμποβο είναι καλής ποιότητας με βάση τα αποτελέσματα της ταξινόμησης της τελευταίας τετραετίας».

Τί ειπώθηκε σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Όπως τονίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη από το Δήμαρχο Ναυπακτίας, Γιάννη Μπουλέ, οι μετρήσεις που έγιναν από τη Δ/νση Υγιεινής της Περιφέρειας και οι οποίες εμφανίζουν τα νερά των δύο παραλιών ως ακατάλληλα, έλαβαν χώρα σε χρονική περίοδο κοντά σε βροχόπτωση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επαναληφθούν. Επίσης, όπως σημείωσε, πριν γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την Περιφέρεια δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς το Δήμο Ναυπακτίας.

Τί είναι το Μητρώο Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης

Αξίζει να σημειωθεί πως «η θέσπιση Μητρώου Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/7/ΕΚ, σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και συνιστά μια καινοτόμο προσέγγιση, με βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την παροχή χρήσιμων στοιχείων για τη σύγκριση και την επιλογή ακτών κολύμβησης. Η ταυτότητα των υδάτων κολύμβησης παρέχει πληροφορίες για τις φυσικές και γεωγραφικές συνθήκες της περιοχής της ακτής, για τα υδρολογικά χαρακτηριστικά των υδάτων κολύμβησης, καθώς και για την αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων ρύπανσης στην περιοχή.

Συμπληρωματικώς του Μητρώου Ταυτοτήτων, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κάθε έτους (από 1η Ιουνίου έως 30η Οκτωβρίου), διενεργούνται συστηματικές δειγματοληψίες και αναλύσεις μικροβιολογικών και άλλων παραμέτρων, με σκοπό την ποιοτική παρακολούθηση και ταξινόμηση των κολυμβητικών υδάτων».

http://lepantomag.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.