Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Ειρήνη υμίν!

Ειρήνη υμίν!

Με επεισοδιακό τρόπο άνοιξαν σήμερα οι εργασίες του Αρχαιολογικού Συμποσίου στο Μεσολόγγι. Αυτή τη φορά ο δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως άστραψε και βρόντηξε για μιαν άλλη αδικία που υφίσταται η πρωτεύουσα του νομού. Όχι, ο λόγος δε γίνεται ούτε για το Εφετείο ούτε για για το Πανεπιστήμιο, αλλά για τους αρχαίους ημών προγόνους. Ναι καλά ακούτε! Ο κ. Αναγνωστόπουλος τα έβαλε με τους αρχαιολόγους, εκφράζοντας στο χαιρετισμό του το παράπονο, ότι οι γέφυρες επικοινωνίας τους φτάνουν μόνο μέχρι την πόρτα της νομαρχίας, ενώ επισήμανε με έμφαση ότι το αρχαιολογικό μουσείο πρέπει να γίνει στο Μεσολόγγι, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για μια ακόμη κατάφορη αδικία εις βάρος του δήμου του. Μετά το πέρας της ομιλίας του αποχώρησε από το χώρο της εκδήλωσης. Βέβαια, αυτή η στάση του ήταν αναμενόμενη, αφού έξω από την αίθουσα είχε αναρτηθεί πανό υπερ της ίδρυσης του μουσείου στην Ιερά Πόλη.

Ο κ. Σώκος που πήρε το λόγο στη συνέχεια, απάντησε στα λεγόμενα του κ. Αναγνωστόπουλου επισημαίνοντας εν ολίγοις ότι με διχαστικές αντιλήψεις ο τόπος μας δεν πρόκεται να πάει μπροστά. δηλαδή Αιτωλοί και Ακαρνάνες πρέπει κάποια στιγμή να τα βρουν, γιατί απ’αυτή τη διαμάχη βγαίνουν ζημιωμένοι και οι δύο.

Προφανώς αυτό το συμπόσιο έβγαλε πολλές ειδήσεις. Έτσι μετά την κόντρα των δύο αντρών για τις αναπτυξιακές( Αιτωλοακαρνανική-Αιτωλική), η σχέση τους δοκιμάζεται και σε ένα άλλο θέμα, αυτό του πολιτισμού, αποδεικνύοντας τη διάσταση απόψεων που τους χωρίζει σε σημαντικά ζητήματα. Τώρα όσον αφορά τις προαναφερθείσες θέσεις του Μεσολογγίτη δημάρχου εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας…

Υ.Γ: Σχετικά με το ουσιώδες μέρος της εκδήλωσης θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες μέρες με αναλυτικό ρεπορτάζ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.