Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Εισέβαλαν στο Ναό και τα έκαναν γης μαδιάμ! (φωτο)

Απ΄τη μανία τους δεν ξέφυγε ούτε η Αγία Τράπεζα ούτε ο Σταυρός…

Απίστευτες εικόνες ντροπής αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι ιερείς και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου στο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νεκροταφείο Aγρινίου. Άγνωστοι κατόρθωσαν να εισέλθουν σε αυτόν παραβιάζοντας μία από τις εισόδους του. Απ’ ότι φαίνεται, η «δίψα» τους για να κλέψουν αντικείμενα αξίας ήταν τόσο έντονη, που δεν δίστασαν να κάνουν στην κυριολεξία γης μαδιάμ τον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας.

Στο διάβα τους οι δράστες δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Αφού δεν βρήκαν κάτι ιδιαίτερης αξίας μέσα στα ντουλάπια (τα ηχεία και το αντίστοιχο μηχάνημα που υπήρχαν τα αγνόησαν), δεν δίστασαν να απλώσουν τα χέρια τους στην Αγία Τράπεζα και να αφαιρέσουν το Σταυρό που βρίσκεται πάνω σε αυτή! Κατά την έξοδό τους από το ναό, συνειδητοποιώντας προφανώς ότι δεν επρόκειτο για κάποιο κειμήλιο, παράτησαν τον Σταυρό έξω από την εκκλησία!

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την μανία τους δεν γλίτωσε ούτε το παγκάρι, το οποίο και παραβίασαν. Για κακή τους τύχη όμως σε αυτό δεν υπήρχαν χρήματα, παρά μόνο ελάχιστα ψιλά.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η βαρβαρότητα που επέδειξαν οι δράστες, καθώς και άλλες φορές μπορεί να έχουν τελεστεί κλοπές σε εκκλησίες, όμως ετούτη τη φορά οι δράστες ξεπέρασαν τα όρια, επιδεικνύοντας απίστευτη βαρβαρότητα. «Δεν είναι και λίγο Αυτός που πριν από λίγες ημέρες σταυρώθηκε για τη δική μας σωτηρία, σήμερα να εκδιώκεται κατά αυτό το βάναυσο τρόπο από τον οίκο του Πατρός του» υπογράμμισε με νόημα στο agrinionews.gr άνθρωπος της εκκλησίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.