Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Εκδήλωση από το Γυμνάσιο Νεοχωρίου για το ασφαλές διαδίκτυο

Gymn_Neoxoriou_Safe_Net_1 Gymn_Neoxoriou_Safe_Net_2 Gymn_Neoxoriou_Safe_Net_3 Aristoginnis_Garbis_IMERIDA Gymn_Neoxoriou_Safe_Net_4

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες  Τρίτη 19 Μαρτίου, η ημερίδα που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Νεοχωρίου στα Εκπαιδευτήρια ¨Τσίρκα¨ στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Η φιλόξενη αίθουσα των εκπαιδευτηρίων γέμισε από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες , που με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ανάπτυξη των θεμάτων των ομιλητών γύρω από την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, ο  Δρ. Αριστογιάννης Γαρμπής, Αναπλ. Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολογγίου, Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας κάλυψε  το θέμα «Διαδίκτυο: Χρήση με ασφάλεια» προσεγγίζοντάς το τόσο από την επιστημονική του πλευρά όσο και από την πλευρά καθημερινών πρακτικών και μέτρων ασφάλειας που πρέπει να παίρνει ο κάθε χρήστης του διαδικτύου κεντρίζοντας πραγματικά το ενδιαφέρον του κοινού.

Ακολούθησε η κ. Θάλεια Σταράμου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή θεραπεύτρια η οποία ανέπτυξε το δικό της αντικείμενο καλύπτοντας με πλήρη επάρκεια και σαφήνεια το τίτλο της εισηγήσεώς της «Η γενιά του κλικ: Αναγνωρίζω – Αιτιολογώ – Αντιμετωπίζω την εξάρτηση». Τέλος ο κ. Ηλίας Γουβέλης, Δ/ντης του Γυμνασίου Νεοχωρίου αναφέρθηκε σε στοιχεία του Ευρωπαϊκού δικτύου για την ασφάλεια και την ενημέρωση σε θέματα  internet και κινητών συσκευών και έδωσε τη παιδαγωγική διάσταση της σωστής χρήσης των τεχνολογιών από τους μαθητές.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος όπου κοινό και ομιλητές αντάλλαξαν για αρκετή ώρα θέσεις και απόψεις,  επιβεβαιώνοντας την ανάγκη να πραγματοποιούνται πιο συχνά τέτοιου είδους συναντήσεις.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.