Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Εκδήλωση στη μνήμη της Μαρίας Δημάδη

Εκδήλωση στη μνήμη της Μαρίας Δημάδη

ΜαρίαΔημάδηΤο Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούν σε εκδήλωση στη μνήμη της Μαρίας Δημάδη την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη στις 19:30 στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούν τη νεολαία, τους εργαζομένους και τους ανέργους της περιοχής μας στην πολιτική και ιστορική εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Η λαϊκή αντίσταση τότε και τώρα  » που διοργανώνουν, τιμώντας τη μνήμη της αγρινιώτισσας αγωνίστριας της Αντίστασης Μαρίας Δημάδη, την Τετάρτη, 10 Σεπτέμβρη, στις 19:30 στην Πλατεία Δημάδη.

Η ιστορία του τόπου μας, ιστορία αγώνων του λαού ενάντια σε ξένους και ντόπιους δυνάστες, προσφέρει πολύτιμα διδάγματα για τους καιρούς που ζούμε. Παρ’ όλη την προσπάθεια «εξαφάνισης» από τη συλλογική μνήμη της εποποιίας της ελληνικής αντίστασης, παραδείγματα όπως αυτό της Μαρίας Δημάδη, φωτίζουν ανεξίτηλα το παρόν και το μέλλον των σύγχρονων γενιών.

Η Μαρία Δημάδη, μέλος του ΕΑΜ, στελέχωσε το Γερμανικό Φρουραρχείο της περιοχής από τη θέση της μεταφράστριας και  παρείχε, κατασκοπεύοντας μέσω αυτής, ανυπολόγιστης σημασίας βοήθεια στην περιοχή αλλά και σε ευρύτερη κλίμακα. Υπήρξε απαράμιλλο παράδειγμα πατριώτισσας, αφιερωμένης με πάθος στην ιδέα της ελευθερίας της πατρίδας και της αυτοδιάθεσης του Λαού μας. Εκτελέστηκε από Έλληνες προδότες (ταγματασφαλίτες) στις 31/8/1944.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.