Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

“Εκκλησιάζουσες” στο Αιτωλικό

“Εκκλησιάζουσες” στο Αιτωλικό

pol-theatrou-opseis

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου και ώρα 9:15 ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «το Αιτωλικό» θα φιλοξενήσει τη Θεατρική Ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου, με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», στο πλαίσιο της τρίτης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων που πραγματοποιεί από τις 12 έως τις 28 Ιουλίου.
Για το έργο:

Σε μία αθηναϊκή κοινωνία τόσο ατομικιστική, όπου οι άνδρες πολίτες βαριούνται ακόμα και να πάνε να ψηφίσουν, οι γυναίκες τούς κλέβουν τα ρούχα κι εμφανίζονται στην Εκκλησία του Δήμου, μεταμφιεσμένες σε άντρες. Όντας περισσότερες από τους άντρες πετυχαίνουν πλειοψηφία στην πρόταση της Πραξαγόρας (ενορχηστρώτριας αυτής της ίντριγκας) και καταφέρνουν να δοθεί η εξουσία στο γυναικείο φύλο. Στη συνέχεια, αποφασίζεται η κοινοκτημοσύνη στα υλικά αγαθά και στο σεξ.Οι δύο αυτές ιδέες- γυναικεία εξουσία και κοινοκτημοσύνη- δίνουν στον Αριστοφάνη ιδέες και υλικό για άφθονα, ακραία και -ως συνήθως- αθυρόστομα κωμικά ευρήματα. Την εποχή εκείνη οι ιδέες αυτές ακούγονταν παράλογες και φαίνονταν αδιανόητο να υλοποιηθούν, γεγονός που ενισχύει την κωμικότητα του εγχειρήματος. Είναι ακόμη εντυπωσιακό το πόσο επίκαιρο παραμένει το έργο μετά από 2.406 χρόνια.
ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)
Πραξαγόρα : Μαρία Λιόντου
Βλέπυρος : Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος
Χρέμης- Νέος: Χρήστος Γκουρνέλος
Κηρύκαινα : Χριστίνα Ψυχογυιού
Πρώτη Γριά : Μαρία Τσόλκα
Νέα : Ηρώ Φίλη
Δεύτερη γριά : Ρούλα Παπούτση-Παπαδάκη
Τρίτη γριά : Ταρία ΘεμελήΧΟΡΟΣ (με σειρά εμφάνισης)
Γεωργία Γρηγοροπούλου
Βίκυ Γεωμπρέ
Κατερίνα- Βασιλική Μέρη
Μαρία Τσόλκα
Χρύσα (Χρυσούλα) Μουσσέ
Χριστίνα Ψυχογυιού
Ρούλα Παπούτση-Παπαδάκη
Ταρία Θεμελή
Πανδώρα Μπαρκά
Ηρώ Φίλη
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σιούντας
Σκηνικά-Κοστούμια-επιμέλεια αφίσας: Μαρίνα Κουτσοσπύρου
Μουσική : Μιχάλης Καρακόντης
Στη μουσική επένδυση της παράστασης έπαιξε ο μουσικός: Παναγιώτης Μήτσου
Μακιγιάζ : Ευτυχία Σχισμένου – Όλγα Κοσμά
Χτενίσματα : Σύλλογος Κομμωτών Αγρινίου

Για την ομάδα

Το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Αγρινίου ιδρύθηκε το 1999, με σκοπό την διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι ένας Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προσφέρει τα δέοντα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Αγρινίου διατηρώντας στο ενεργητικό του τμήματα Παραδοσιακού Χορού , Παραδοσιακού Τραγουδιού και φωτογραφική ομάδα ART8, Θέλοντας να διευρύνει τις δραστηριότητές του ξεκίνησε στις αρχές του 2013 μια προσπάθεια προσέγγισης της θεατρικής τέχνης με τη δημιουργία της Θεατρικής Ομάδας.

Μέσα στους στόχους της λειτουργίας της Θεατρικής Ομάδας, δεν είναι μόνο η εκάστοτε θεατρική παράσταση, αλλά κυρίως η μύηση των μελών της στην τέχνη του θεάτρου γενικότερα με θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα. Επίσης μέσα από τα θεατρικά κείμενα βλέπει κανείς πως αντανακλώνται οι κοινωνικές καταστάσεις και οι πραγματικές ανθρώπινες συμπεριφορές,

Επικοινωνία:
Γαλάνη 4 & Ηρ.Πολυτεχνείου~Πλατεία Χατζοπούλου
30100 Agrínio, Aitolia Kai Akarnania, Greece
τηλ. 2641029978
https://www.facebook.com/parkalerg
https://www.facebook.com/groups/148936898482553/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.