Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Εκλογές: Η ώρα να διαλέξεις πλησιάζει…

xeirapsiaΚαι ενώ πλησιάζουμε ακόμα περισσότερο στην προεκλογική περίοδο , άρχισαν να διαφαίνονται χαρακτηριστικά  της εκλογικής αναμέτρησης που θα βιώσουμε τον Μάϊο.

Η ώρα να διαλέξεις πλησιάζει…

Η εκλογική νίκη είναι συνάρτηση οργανωμένης εκλογικής δομής ψηφοδελτίου (πρόσωπα και πρόγραμμα)  και σύλληψη εκλογικού ρεύματος(τάσης).

Για το πρώτο στοιχείο της συνάρτησης δεν δημοσιεύτηκαν όλα τα ψηφοδέλτια για να εξαχθεί συμπέρασμα. Το ίδιο και το πρόγραμμα. Άρα τα παραπάνω εκρεμμούν.

Για το δεύτερο υπάρχουν οι εξής τάσεις: Σιγουριά, ανανέωση (σε ηλικίες η μη), ανατροπή, πολιτικό μήνυμα, τιμωρία για τα μνημόνια κτλ. Λέξεις-φράσεις με διαφορετικό περιεχόμενο η κάθε μια. Το θέμα είναι ποιες τάσεις από αυτές έχουν το μεγαλύτερο “εκτόπισμα” σε διάθεση ψήφου. Δεν μπορεί να αγνοηθεί ως κοινός παρονομαστής  οι  όποιες δυσκολίες που ο καθένας βιώνει.

Στην Περιφέρεια βέβαια προσθέτουμε και την τάση “γεωγραφία”, η οποία όμως φαίνεται να υποχωρεί (χωρίς σε καμιά περίπτωση να εξαφανίζεται) το “πάνω και κάτω από το αυλάκι” σε σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το θέμα λοιπόν είναι ποιος θα καλύψει τις δυο παραπάνω μεταβλητές της εξίσωσης και σε τι βαθμό…

Και σε όλα αυτά όσο περνάει ο καιρός το δίλλημα θα είναι πιο ορατό:

Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που συγχρωτίζεσαι μεταξύ σου καθημερινά θα ζητήσει την ψήφο σου.

Και εσύ πρέπει να διαλέξεις: Η αυτόν, ή την παράταξη του  ή τα προβλήματα σου ή τις πολιτικές σου επιλογές ή άλλα πολλά ή όλα μαζί…

Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.