Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Εκτός ευρωπαικής χρηματοδότησης ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία;

Εκτός ευρωπαικής χρηματοδότησης ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία;
Ερωτηματικά προκαλούν σε ότι αφορά το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία οι δηλώσεις της Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου στην 3η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου 2007-2013 που έγινε προχθες Πέμπτη 27 Μαΐου στη Λάρισα.
Για το ζήτημα αυτό η περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:
Είναι θέμα κεντρικά του Υπουργείου. Με το Υπουργείο Υποδομών βρισκόμαστε συνεχώς σε συζήτηση για τον άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία Έχουμε συνεχή συνεργασία- μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης βρέθηκε πρόσφατα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ξαναθέσαμε το θέμα των μεγάλων οδικών αξόνων και μας διαβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται ένα ειδικό αναπτυξιακό για δράσεις υποδομών που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. και να τονίσουμε, ακόμα, ότι έγινε και διμερής συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών γι αυτούς τους άξονες.”
Απ΄ότι αντιλαμβανόμαστε οι” μεγάλοι οδικοί άξονες” αφορούν και το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι. Το ζήτημα είναι όμως ότι ο δρόμος αυτός θα χρηματοδοτούνταν από Ευρωπαικά κονδύλια. Αν όλα αυτά ισχύουν, τι έχει αλλάξει μέχρι τώρα; Και για ποιό λόγο να ετοιμαστεί αυτό το “ειδικό αναπτυξιακό’ χωρίς ευρωπαική χρηματοδότηση;
Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.