Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Παραδέχεται ο υπουργός τις ελλέιψεις στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

Παραδέχεται ο υπουργός τις ελλέιψεις στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

Τις  ελλείψεις προσωπικού  στις Δικαστικές Υπηρεσίες -Δικαστήρια της Περιφέρειας Πρωτοδικείου Μεσολογγίου αποδέχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης. Μάλιστα σύμφωνα με απάντηση του ,σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλο,υ η υπάρχουσα στελέχωση αγγίζει μόλις το  1/3 των συνολικών θέσεων που προβλέπονται. Δηλαδή υπηρετούν 23 άτομο τη στιγμή που οι συνολικές θέσεις αθροιστικά αγγίζουν τις 70. Οι δε αυτές θέσεις σύμφωνα με τον Υπουργό θα καλυφθούν με μεταθέσεις ή αποσπάσεις, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σχετικό άιτημα, άποψη που απορρίπτει η βουλευτής.

Για το θέμα σύμφωνα με ενημέρωση από την βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  κοινοποίησε   απάντησή του ότι η υποστελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πρωτοδικείου Μεσολογγίου είναι υπαρκτή. Γνωστοποιεί ότι στα Δικαστήρια και στις Δικαστικές Υπηρεσίες Μεσολογγίου υπηρετούν συνολικά 23 άτομα (εκ των οποίων 2 με απόσπαση), όταν με βάση το οργανόγραμμα του 1988 προβλέπονται 49 θέσεις Γραμματέων, 20 θέσεις επιμελητών και 1 θέση Δακτυλογράφου. Επιπλέον πληροφορεί ότι προκύπτουν κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια του Μεσολογγίου λόγω αποχώρησης υπαλλήλων.

Εκθέτει, επίσης, και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να καλυφθούν τα κενά (μετάθεση ή απόσπαση δικαστικού υπαλλήλου από άλλη δικαστική υπηρεσία). Επιπρόσθετα  ομολογεί και την αιτία που κάτι τέτοιο δεν υλοποιείται. Η αιτία, λοιπόν, είναι πως δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κι όμως ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείων Μεσολογγίου έχει υποβάλει επανειλημμένα αναφορές και υπομνήματα με αποδέκτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ζητάει προσλήψεις προσωπικού. Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι ο όγκος εργασίας είναι τεράστιος, οι κίνδυνοι λάθους είναι υπαρκτοί, η καθημερινότητά τους γίνεται αφόρητη αφού δημιουργούνται εντάσεις, προστριβές και αντιπαραθέσεις με πολίτες και δικηγόρους – όλοι θέλουν να εξυπηρετηθούν σωστά, κάτι απόλυτα κατανοητό. Επιπλέον, η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου ζητάει επανειλημμένα, με επίσημα έγγραφά της προς το Υπ. Δικαιοσύνης, Δ/νση Λειτουργίας Γραμματείας Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών στις 05-09-2011 και 15-09-2011, αποσπάσεις προσωπικού προς την Υπηρεσία του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου αναφέροντας συγκεκριμένα τα κενά που υπάρχουν.

“Γιατί λοιπόν το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προβαίνει στις απαραίτητες προσλήψεις; Ή μήπως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να συνεννοείται με την τρόικα και τους δανειστές, να υποδέχεται την καγκελάριο Μέρκελ και ταυτόχρονα να απαξιώνει αγαθά και δομές που είναι απαραίτητα για τον ελληνικό λαό και τους εργαζομένους;” αναρωτιέται η Βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.